Autonieuws

Mercedes: 'Minstens 10 plug-in hybrides voor 2017'

Het Duitse autoconcern Daimler boerde goed in 2014 en steekt haar ambities mede daardoor niet onder stoelen of banken. Tegen het jaar 2020 wil het met Mercedes-Benz het grootste automerk op het gebied van luxeauto's zijn en het introduceren van liefst 10 plug-in hybride-modellen voor 2017 moeten daaraan gaan bijdragen.

BMW is nu nog het grootste luxe-merk ter wereld, op de hielen gezeten door Audi dat dezelfde ambitie heeft als Mercedes-Benz. Dat kan dus nog een leuke strijd worden, terwijl ze in Beieren alle zeilen bijzetten om hun jarenlange koppositie vast te houden. Als je ze onder de microscoop legt heeft elk van deze drie merken zo haar eigen tactiek om haar doelen veilig te stellen, maar hoe anders is dat aan de oppervlakte. In het bijzonder premiummerken lijken welhaast maandelijks bij elkaar op de thee te komen om te keuvelen over welke innovaties ze gaan vermarkten in een bepaalde periode. De ontwikkeling daarvan duurt immers veelal vele jaren en toch weet men ze vaak nagenoeg tegelijk – in haar eigen producten – aan de wereld voor te stellen. Xenon, toen LED- en nu laser-verlichting is daarvan een goed voorbeeld.

Ware traktaties voor Nederlandse leaserijder
Dat Mercedes-Benz de komende twee jaar aan de lopende band plug-in hybrides zal gaan lanceren is zodoende niet uniek. Er bestaat geen enkele twijfel over dat BMW en Audi (en vlak Jaguar ook niet uit) dit ook gaan doen. Evenwel is tien Mercedessen met een dergelijke aandrijflijn introduceren voor 2017 een heleboel. Denkbeeldig zien we het Nederlandse midden- en topkader met een leaseauto als secundaire arbeidsvoorwaarde al gniffelend in de handen wrijven. Want jawel, het ligt in de lijn der verwachting dat dal die plug-ins een gemiddelde CO2-uitstoot lager dan 50 g/km zullen scoren. Dat is Das Haus immers ook gelukt met de C 350e en ook de lel van een S 500 plug-in hybrid zit er niet ver van af.

Sedanmodellen eerst

Van welke modellen je dan precies een op papier extreem schone stekkerhybride kunt verwachten? Van de C-, E- en S-klasse, al worden de opgehoogde softroaders zoals de GLC en GLE ook niet uitgesloten. Meer eerst dus de sedanmodellen en de hybridecombinatie bestaan bij deze plug-in hybrides uit een elektromotor gecombineerd met een 2.0 liter viercilinder of een 3.0 liter V6. Beide rijdend op benzine. Dieselliefhebbers met een (verplichte) voorliefde voor Mercedes hebben pech.

Gerelateerde artikelen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit

Autonieuws
Nieuwe Mercedes A-Klasse mag eindelijk 'naakt' de deur uit
> Artikel lezen

Mercedes E-Klasse Cabriolet en Vision Gran Turismo te zien in Justice League

Autonieuws
Justice League
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
> Artikel lezen

Spyshots: nieuwe Mercedes GLS laat zijn gezicht zien

Autonieuws
Spyshots gls
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.