Autonieuws

Geen brullende V8 meer voor Ford F-150 Raptor

Nieuws over pick-up's is niet vaak aan de orde van de dag op Autowereld.com, maar voor de Ford F-150 Raptor hebben we een enorme zwak. Diens brullende V8 gaat namelijk door merg en been, in positieve zin uiteraard. Maar dat was eens nu de nieuwe generatie is voorgesteld.

Eventjes heeft Ford de andere merken op de Detroit Motor Show hun moment van aandacht gegund, om vervolgens alle beursschijnwerpers op zich gericht te krijgen na het onthullen van een nieuwe GT, de Mustang GT350R en deze F-150 Raptor.
Net als bij de nieuwe GT is daar treurig aan dat 'ie niet meer geleverd zal worden met een bruut van een V8. Ook bij de nieuwe F-150 Raptor is Ford overgestapt op een geblazen V6. Het goede nieuws is dan weer dat de Ecoboost-zescilinder krachtiger is dan de uitgezwaaide achtpitter. Hoeveel pk's het nieuwe blok op alle wielen zet wil Ford nog niet kwijt, maar dat zullen er geheid meer zijn dan 411 pk. Dat is Ford aan haar stand en de F-150 Raptor verplicht.

10-traps automaat
De F-150 Raptor is echt vanaf een leeg vel papier ontwikkeld en dat gaf de techneuten de kans de architectuur en de techniek van 's werelds bruutste pick-up nog eens goed onder de loep te nemen. Het resultaat? Onder meer een gewichtsbesparing van liefst 500 Amerikaanse ponden, wat gelijk staat aan 227 kilogram. Dat scheelt. Des te knapper is dat Ford helemaal niet spaarzaam is omgesprongen met technische noviteiten. Zo is een (ongetwijfeld niet vederlichte) 10-traps automaat standaard, evenals race-dempers en -veren van Fox Racing Shox en terreinschoeisel van BFGoodrich overigens.

Gerelateerde artikelen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Mountune stopt Ford Focus RS meer pk's toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Snelheidspotentieel vernieuwde Ford Mustang nu ook bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Blijven dromen van een Ford Fiesta RS

Autonieuws
Blijven dromen van een Ford Fiesta RS
> Artikel lezen

Nederlander verantwoordelijk voor 't uiterlijk toekomstige Fords

Autonieuws
Nederlander verantwoordelijk voor uiterlijk toekomstige Fords
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.