Autonieuws

Productieversie Kia KX3 gespot

Amper een maand na het tonen van de conceptcar is de KX3 van Kia in z'n productiegedaante gespot. Enerzijds moet dat ook wel wil de crossover in het maart 2015 te koop aangeboden worden aan jonge auto-consumenten.

Neem de Kia KX3 in ogenschouw en denk aan modellen met eenzelfde ontwerp. Wij achten de kans groot dat de Porsche Macan de revue passeert. Willen de Zuid-Koreanen een graantje meepikken van de populariteit van die Duitser? Zeker niet, al is de vergelijking op zijn minst merkwaardig.

Jeugdig formaat
De Kia KX3 is zo'n 4,25 meter lang, bij een breedte en hoogte van respectievelijk 1,77 en 1,63 meter. Met dergelijke buitenmaten richt de KX3 zijn pijlen op auto's als de Renault Captur, Peugeot 2008 en Opel Mokka. In China welteverstaan, want daar zal de KX3 gebouwd en verkocht worden. Als het aan Kia ligt het liefst aan jonge Chinezen, want kennelijk wil het Zuid-Koreaanse merk die meer dan andere doelgroepen graag aan zich binden.

Twee motoren
Vanwege die beoogde doelgroep is ook de techniek vrij 'hip'. De aandrijving geschiedt onder meer door een moderne 1.6-turbomotor gekoppeld aan een zeventraps automatische transmissie die alle vier de wielen van kracht voorziet. Dat was eigenlijk al bekend, maar ditmaal zijn er echter meerdere details. Nu kunnen we melden dat de KX3 beschikbaar is met 123 pk en 151 Nm. Een basisvermogen dat voortkomt uit een 1.6 zonder turbo. Een handbak is op deze instapper ook aan de orde. Het topmodel met eerdergenoemde turbomotor levert 200 pk en 264 Nm.

Gerelateerde artikelen

Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit

Autonieuws
Kia Ceed Sportswagon lekt nu al uit
> Artikel lezen

Kia KX3 Concept is Macan look-a-like

Autonieuws
Kia KX3 Concept is Macan look-a-like
> Artikel lezen

Frisse neus en motoren voor Kia Optima

Autonieuws
> Artikel lezen

Minstens 600 liter voor nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Autonieuws
> Artikel lezen

Kan de nieuwe Kia Ceed Sportswagon het nog goedmaken?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.