Autonieuws

One:1 maar dan nog sneller: Fahlke Larea GT1 S12

Maak kennis met de Fahlke Larea GT1 S12. Een straatlegale racer die bestaat uit een buizenframe, carbon monococque chassis en een composiet koetswerkpanelen. Het gewicht? 900 kilogram. Het motorvermogen? Ruim 1.200 pk!

Als aanjager voor de lichte Fahlke Larea GT1 S12 doet een 7.2 liter V8 met supercharger dienst. Een gigantische bolk met dito vermogen, want dat ligt namelijk op 1.242 pk in combinatie met een koppel van niet minder dan 1.600 Nm. De snelle rekenaars weten het dan al: zijn pk-gewichtsverhouding is hiermee 1,38 pk/kg. En dat is nog een stuk gunstiger dan dat van de Koenigsegg One:1 die net zo veel pk's als kilo's tweegbrengt

Hoe snel is hij dan wel niet?
Met deze cijfers vers in het gedachten is het wellicht niet moeilijk voor te stellen dat de geclaimde twee seconden op de spurt naar 100 km/h niet overdreven is. Zelfs de vijf seconden naar 200 km/h valt meteen te geloven. De topsnelheid van de Fahlke is eveneens vanzelfsprekend hoog, heel hoog. De Duitsers schatten die op ongeveer 430 km/h en sowieso meer dan 400 km/h. Dat is Bugatti-territorium. 

Wie is Fahlke?
Fahlke heet voluit M-racing Fahlke KFZ-Technik und Prototypenentwicklung en stamt uit 1997. Het is opgericht door oud-piloot en werktuigbouwkundige Markus Fahlke. Het bedrijf is verwikkeld met Fahlke Control Systems die automatiseringssystemen voor gas- en oliepijpleidingen fabriceert. Door gebruik te maken van de aanwezige kennis en hulp van dit bedrijf is er een sportauto ontwikkeld. Hiervan zijn meerdere varianten gebouwd, zoals de een Larea GT1 S7 met 550 pk en de GT1 S10 met een vermogen van maar liefst 1.004 pk. De opvolger van deze S10, de S12, steekt hier met kop en schouders bovenuit. Als dit monster jouw droomauto is moet je opschieten met het plaatsen van een order, want zijn oplage beslaat slechts 12 stuks.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Toyota Aygo vanaf de zomer te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe diep snijdt het mes in de Hyundai Tucson?

Spyshots
> Artikel lezen

De duizelingwekkende feiten van de Koenigsegg One:1

Autonieuws
1:1
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf

Spyshots
Nieuwe BMW 1-serie kijkt af bij Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.