Autonieuws

BMW 3-serie Plug-in hybride: eerste details

Het is geen geheim dat er een BMW 3-serie Plug-in hybride op komst is. Maar voor het eerst komt BMW er nu ook open mee voor de dag. Ze laten ons de eerste details weten van de 3-serie Plug-in hybride zoals die momenteel in ontwikkeling is.

Het concept hoeven we inmiddels niet meer uit te leggen, praktisch alle autofabrikanten passen het op dezelfde manier toe. Het verschil zit in de details. Wat is de actieradius, wat zijn de prestaties en voor ons land heel belangrijk... wat stoot deze stekker-BMW aan CO2-uitstoot uit?

15% bijtelling?
Om maar met dat eerste te beginnen: 50 g/km. Stel dat BMW daar nog één grammetje vanaf weet te snoepen dan betekent dat 15% bijtelling als het model in 2016 op de markt zou komen. 'Zou komen' zeggen we heel nadrukkelijk, want we weten niet wanneer BMW precies gepland heeft de auto te lanceren. Maar gezien de concrete details en het feit dat er al met een prototype gereden is door diverse internationale pers zegt voor ons wel genoeg.

1 op 50
In de 3-serie Plug-in hybride combineert BMW de krachten van haar viercilinder TwinPower turbobenzinemotor met een elektromotor. Dat levert een gezamenlijk vermogen op van 245 pk en een koppel van 400 Nm. BMW rept niet over acceleratietijden, maar in een seconde of zes zou het toch wel mogelijk moeten zijn naar 100 km/h te sprinten. Volledig elektrisch ligt de topsnelheid overigens op 120 km/h, maar dat zal in hybride-modus ongetwijfeld over de 200 km/h komen. Over elektrisch gesproken, wie de auto heeft opgeladen kan maximaal 35 km zonder uitstoot rijden. Laad je heel consequent - en rij je niet al te lange stukken - dan moet er een verbruik van 2,0 l/100 km worden genoteerd. In theorie hè.

Gerelateerde artikelen

BMW M3 CS: powerhouse met dikke looks

Autonieuws
BMW M3 CS
> Artikel lezen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

Fleurig familieportret: BMW 3-serie ontmoet over-overgrootvader E21

Autonieuws
> Artikel lezen

'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'

Autonieuws
'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.