Autonieuws

Honda's waterstofauto weer stapje dichterbij productie

De vorige jaar gepresenteerde FCEV concept mocht dan veel te futuristisch zijn, met deze vandaag onthulde FCV komt Honda steeds dichterbij serieproductie. Zo dichtbij zelfs dat men heeft laten weten dat er begin 2016 een productiemodel klaar staat.

Waterstof komt niet zomaar uit de lucht vallen; talloze fabrikanten zijn er al vele jaren mee bezig. Maar het lijkt nu wel dat we binnen afzienbare tijd ook daadwerkelijk een aantal productiemodellen gaan zien. Toyota onthulde vandaag de Mirai, Mercedes heeft de B-klasse F-Cell in productie genomen en ook Hyundai doet mee met de ix35 FCEV. Honda, dat met de FCX Clarity al vele jaren geleden liet zien te geloven in de brandstof, komt nu met een evolutie van haar vorig jaar gepresenteerd FCEV.

De evolutie
Allereerst heeft vooral het uiterlijk een evolutie richting productierijpheid doorgemaakt. Deze FCV doet al veel meer aan als een model dat we ook daadwerkelijk op de straat tegen kunnen gaan komen. Maar belangrijker nog is de techniek. Honda heeft de waterstoftank met 33 procent weten te verkleinen en de prestaties met ruim 60 procent weten te verbeteren. Volgens de Japanners kan de FCV 700 km afleggen op één volle tank waterstof. Is die leeg, dan is tanken in 3 minuten gebeurd.

Gerelateerde artikelen

Honda Vision Gran Turismo haalt 't bloed onder de nagels

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept

Autonieuws
Opnieuw een retro concept van Honda: de Sports EV Concept
> Artikel lezen

Driemaal scheepsrecht voor Honda Insight?

Spyshots
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Honda Urban EV: leuker worden conceptcars niet

Autonieuws
Honda Urban EV Concept
> Artikel lezen

Honda Type-R viert 25ste verjaardag

Autonieuws
Honda NSX Type R
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.