Autonieuws

'Volvo komt met XC40'

Volvo heeft al een V40 Cross Country, maar dat is niet genoeg. Het Zweedse merk heeft tevens haar tanden gezet in een model onder de XC60. Die gaat hoogstwaarschijnlijk en vrij logisch XC40 heten.

De BMW X1, Audi Q3 en Mercedes-Benz GLA blijven als warme broodjes over te toonbank gaan. Dit is tegen het zere been van Volvo dat geen model in deze populaire klasse heeft. De V40 Cross Country is het kennelijk voor de consument die zoekt naar een compacte crossover net niet en daarom maakt Volvo alsnog werk van een model onder de XC60.

Uitbreiding modellenportfolio
Wanneer deze vermoedelijk genaamde XC40 klaar moet zijn, is niet bekend gemaakt. Wel heeft Volvo laat weten dat tegen het jaar 2020 elke 40-, 60- en 90-serie moet bestaan uit verschillende carrosserievarianten. Dat houdt in een sedan dan wel hatchback, een stationwagen en een SUV annex crossover. Volgens de Zweden is dit de te bewandelen weg om aan het einde van dit decennia 800.000 auto's per jaar te verkopen, bijna het dubbele van wat er nu jaarlijks wordt afgezet. Aan een vervanger van de inmiddels verdwenen C30, een 3-deurs hatchback met coupé-trekjes, en een nieuwe coupé-cabriolet wordt pas gedacht als Volvo financieel weer enige speelruimte heeft.

Gerelateerde artikelen

Volvo XC40 wil de creatieveling in je losmaken

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo onthult per ongeluk nieuwe XC40

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 gaat met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.