Autonieuws

Commemorative Edition is Chevrolet Camaro's zwanenzang

Muscle-cars zijn in Nederland, dankzij ons belastingklimaat, een zeldzaamheid. Hoe anders kan het zijn aan de overzijde van de Atlantische Oceaan, waar ze niet aan te slepen zijn. De hier heus wel begeerde Chevrolet Camaro verdient daarom zeker een waardig afscheid.

De huidige Chevrolet Camaro is sinds 2009 op de markt en volgend jaar valt het doek van deze zesde generatie. Om het populaire model een gepaste uittrede te geven komt de fabrikant uit Detroit met een speciale editie, de Commemorative Edition. Deze is makkelijk te onderscheiden van de overige edities door een striping die tot halverwege de flanken loopt. Als achtergrond heeft de klant keuze uit 5 lakkleuren. Zo valt er te kiezen uit zwart met grijze striping, zilver met grijze striping, wit met zilveren striping, grijs met zilveren striping en rood met zwarte striping. Minder opvallende details zijn de splitter in carrosseriekleur en de 20 inch velgen. Daarnaast zijn er speciale badges die aanduiden dat het om een speciale uitvoering gaat.

Vandaag is rood
Wanneer het portier wordt geopend is op de dorpel een sierstrip te vinden met daarop "Commemorative Edition". Zodra er omhoog wordt gekeken springt het rode interieur in het oog. Deze kleur is standaard en moet de harten van menig autofanaat sneller doen kloppen. De opvallende kleur komt ook terug in het instrumentarium en stiksels voor de stoelen, stuurwiel en pookknop. Maar optische aanpassingen zijn niet het enige unieke aan deze editie. De afscheids-editie is ook rijker uitgerust, met bijvoorbeeld het populaire RS-pakket als basis.

Las Vegas
De zwanenzang van de Chevrolet Camaro zal worden uitgebracht als gelimiteerde editie, maar het is onbekend hoeveel auto’s er gebouwd gaan worden. Zijn debuut vindt plaats tijdens de SEMA Show in Las Vegas en waar anders dan daar verdient zo'n auto een podium.

Gerelateerde artikelen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet reïncarneert iconische Camaro Z/28

Autonieuws
Chevrolet reïncarneert iconische Camaro Z/28
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro weer wat duurder

Autonieuws
Vernieuwde Chevrolet Camaro weer wat duurder
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.