Autonieuws

Radical SR8 RSX klaar om rondetijden te noteren

Radical maakt al jaren tracktoys die ondanks hun lage bouw absoluut niet over het hoofd gezien mogen worden. De SR8 Lm heeft zelfs het ronderecord voor de Nürburgring in handen. En nu komt de Engelse constructeur met een nieuw model, de SR8 RSX.

Om te beginnen heerst er enige onduidelijkheid over de Radical SR8 RSX. Volgens de berichten zou deze een snellere versie van de SR8 RX zijn, echter wanneer we de website van Radical er op naslaan blijkt deze laatste een behoorlijke 200 kilogram lichter te zijn dan de nieuwe RSX. Nu weegt de SR8 RSX met 860 kilogram alsnog een schijntje, het slechts iets hogere vermogen van diens 3.0 liter V8 compenseert de extra massa niet. Afijn, 446 pk bij 10.500 tpm en een koppel van 379 Nm bij 7.500 tpm in een auto meer wegheeft van een Le Mans-racer dan een straatauto moet alsnog een giller van jewelste zijn. 

Sneller stilstaan
Jammer is dat Radical niet meldt hoe snel de RSX wel niet moet zijn, bijvoorbeeld door de sprinttijd van 0 naar 100 km/h op te geven. Wel wordt trots gemeld dat al het vermogen naar de wielen wordt gestuurd via een versnellingsbak met zeven verzetten en flippers achter het stuur en ook dat de auto beschikt over 17 inch wielen met daarachter verbeterde remmerij. 

Kleine broertje
Naast de SR8 RSX presenteert Radical de SR3 RSX voorzien van een 1.5 liter viercilinder van Suzuki. Deze vierpitter levert 212 pk en 168 Nm. Hiermee schiet de SR3 in 3,1 seconden naar 100 km/h en wordt door de wetten der natuur gelimiteerd tot een top van 250 km/h.

Gerelateerde artikelen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.