Bouwen en verschepen graag: Renault Duster Oroch pick-up

Voor wie nooit in de gelegenheid is geweest de Atlantische Oceaan over te steken is het misschien lastig in te zien wat het nut van een pick-up is. Maar geloof ons, na enkele dagen Amerika wil je er ook eentje. Wijzelf zien Renault de Duster Oroch Concept dan ook graag tot realiteit brengen.

Renault, huh, de Oroch Concept heeft anders verdraaid veel weg van een Dacia Duster, in het bijzonder die de meest recente? Dat klopt. Het is namelijk zo dat in sommige werelddelen Dacia wordt verkocht met Renault's wybertje voorop de neus, waaronder Brazilië. Voor de Oroch Concept maakt dat niet uit, die heeft zo ook onze aandacht. Wat een blitse pick-up is het, al moet erbij vermeldt worden dat het show-gehalte ervan afdruipt. Helaas blijft daarvan vaak niet heel veel over bij de transformatie naar een eventueel productiemodel.

Mateloos populair
Renault heeft al aangegeven de pick-up-markt in Amerika te gaan betreden en de kans is aanzienlijk dat dit gebeurt met een afgeleide van deze Duster Oroch. Liefst driekwart van het aantal verkochte (lichte) bedrijfsvoertuigen aldaar betreft namelijk een pick-up, goed voor een jaarlijkse afname van bijna 1 miljoen stuks. Bovendien zou de Renault Duster Oroch tot de betaalbare pick-ups gaan behoren en daarvan is de spoeling vrij dun. In Nederland des te meer, dus de Dacia Oroch zou ook best eens behoorlijke marktkansen aan deze kant van de oceaan hebben. Handig voor bijvoorbeeld bloemisten, tuinders en verzamelaars van oud papier en metaal of, bijpassend bij de aankleding van de Oroch, fanatieke kitesurfers. Maar vooral omdat het een lekker anders is. 
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties