Autonieuws

Citroën trekt in Brazilië doek van AirCross Lunar Concept

In Zuid-Amerika vindt deze week in Sao Paulo, Brazilië, de Sao Paulo Motor Show plaats. Het is de grootste show in dit florerende werelddeel en daarom huren steeds meer grote autofabrikanten daar een stand. Ook Citroën staat er de komende editie, met de AirCross Lunar Concept als haar grootste nieuwsklapper.

Citroën heeft met de AirCross Lunar Concept een duik genomen in de offroad-wereld. Door kleine velgen met dikke offroadbanden van BF Goodrich moet de auto makkelijk moeilijk begaanbaar terrein kunnen bedwingen. En om de carrosserie daarbij te beschermen tegen krassen en ander soort pijnlijke schade is er gebruikgemaakt van plastic stootbumpers rondom en vinden we aan de zijkant luchtgevulde stootkussens. Die laatste kennen we natuurlijk van de al evenzo eigenaardige C4 Cactus.

Speels kleurenspel
Naast de ruige offroad-look zijn de ramen donkerder getint en zijn rondom blauwe accenten te vinden. De bestickering is blauw, de wielmoeren eveneens en de touwen die de twee dakkoffers op zijn plek houden hebben ook deze kleur. Het kleurenspel maakt de Fransoos lekker speels en dat misstaat zijn uitwerking op de autominnende jeugd vaak niet. Dat publiek wil Citroën namelijk aantrekken met de AirCross Lunar. Wat de daadwerkelijk plannen zijn van Citroën met dit guitige studiemodel is echter nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Johan Cruijff's Citroën SM kan jouw nieuwe trots zijn

Autonieuws
Johan Cruijff's Citroën SM kan jouw nieuwe trots zijn
> Artikel lezen

Citroën C-XR Concept opvolger C4 Aircross?

Autonieuws
Citroën C-XR Concept
> Artikel lezen

Op titeljacht: Citroën C3 WRC Concept

Autonieuws
Op titeljacht: Citroën C3 WRC Concept
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën C3 Picasso is half-Duits

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.