Autonieuws

Nissan showt met foto’s van Kicks Concept

Nissan heeft in het Braziliaanse Soa Paulo het doek getrokken van de Kicks Concept, de crossover waarmee het onlangs nog een teaser verspreidde. Zoals gedacht richt de auto zich in het bijzonder op een jong en actief publiek.

Hoewel de Kicks Concept zich nog in de conceptfase bevindt, heeft Nissan serieuze plannen voor een productiemodel. De insteek van de Japanners was om een sportieve doch zakelijke auto te ontwikkelen die zowel op het platteland als in de stad capabel is en jeugdige kopers aan zich kan binden. De Nissan Kicks heeft daartoe een bescheiden lengte van 4,3 meter, is 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog. De wielbasis komt uit op 2.620 mm en hij rolt op 19 inch lichtmetalen velgen.

Groeimarkten
De conceptcar zal zijn debuut maken tijdens de grootste autoshow van Latijns-Amerika, die in Sao Paulo die op 9 november de deuren opent. Daarna kunnen we ook informatie geven over het interieur en het motorenaanbod. En mocht je de Nissan Kicks nadien alsnog zien zitten, dan hebben we minder goed nieuws. De auto is namelijk aanvankelijk voorbehouden aan Brazilië, al sluit Nissan de mogelijkheid niet uit om het model op termijn ook elders in de wereld te voeren. Als alternatief voor de eigenaardige Juke.

Gerelateerde artikelen

Nissan brengt speculaties op gang met mysterieuze crossover

Autonieuws
Nissan toont crossover concept
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.