Autonieuws

Trion Nemesis lust Koenigsegg One:1 als ontbijt

Wat is dat toch met die chronische drang naar extreme kracht en snelheid?! Alsof 1.360 pk al niet verdraaid lastig is om in toom te houden. Toch doet Trion met de Nemesis een poging de Koenigsegg One:1 te verorberen als ontbijt, lunch en diner. Met als dessert de Bugatti Veyron.

Je bent jong en je wilt wat. Zo’n beetje elk jeugdig autobedrijfje wil zodoende kennelijk net zo tot de verbeelding spreken als Bugatti, Ferrari, Pagani en Koenigsegg. De ene na de andere verbluffende bolide wordt er door deze uitdagers uit de hoge hoed getoverd, maar vaak blijken dergelijke hypercars letterlijk een illusie te zijn. Zelden tot nooit hoor je er iets van terug. Trion zou daarop een uitzondering zijn, want een prototype van de Nemesis, die momenteel weliswaar nog uit pixels bestaat, zou over enkele maanden klaar zijn voor het echte werk. En als dat allemaal op rolletjes loopt verwacht de Canadese autobouwer in de loop van 2016 oog in oog te kunnen staan met de Koenigsegg One:1. Of de LaFerrari en McLaren P1 als je dat liever hebt. Hoe dan ook, de Trion Nemesis wil gehakt maken van deze bewezen hypercars.

9.0 liter V8
Hoe Trion dat voor elkaar denkt te boksen? Nou, allereerst middels een continue toevoer aan enthousiasme en overtuiging. Dat is natuurlijk de basis voor een dergelijk monsterproject. Zelf schijnt de Nemesis ook over een gezonde dosis adrenaline te beschikken. Het hart van de auto wordt namelijk gevormd door een maar liefst 9.0 liter grote V8 met daarop twee turbo’s. Een totaalpakket dat goed is voor – hou je vast – 2.000 pk. Ja, je lees het goed, dat staat gelijk aan een Lamborghini Diablo LP-640 die een Koenigsegg One:1 aanduwt. Zoiets.
Van 0 naar 100 km/h duurt in de Nemesis dan weer 2,8 seconden en de topsnelheid ligt op 435 km/h. Kijk, daar heb je het al! Al die (extra) paardenkrachten weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen. De Bugatti Veyron Super Sport haalt immers al 431 km/h. Officieel, en dat met ‘slechts’ 1.200 pk.

Gerelateerde artikelen

De duizelingwekkende feiten van de Koenigsegg One:1

Autonieuws
1:1
> Artikel lezen

Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm

Autonieuws
Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm
> Artikel lezen

Letterlijk adembenemend: de Koenigsegg One:1

Autonieuws
Koenigsegg One:1: de eerste officiële foto's
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug

Autonieuws
Honda Civic Type-R pakt Ring-record weer terug
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Nieuwe Honda Accord heeft zijn jas uitgedaan

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.