Autonieuws

Volkswagen Tristar: Transporter voor het ruigere werk

Voor het echte werk heeft Mercedes al jarenlang de Unimog. Volkswagen lijkt met deze Tristar een poging te doen die monopoliepositie een beetje omver te werpen. Of zou er wat anders achter de Tristart schuilen?

Natuurlijk is de Tristar gebaseerd op de Transporter - dat ziet iedereen. Net zoals duidelijk is dat de zaag erin ging om een open laadruimte achteraan te creëren. Met tal van originele stijldetails nog wel - kijk maar naar de gekartelde rand van de laadruimte. Maar het design lijkt meer te willen zeggen. Kijk maar eens goed hoeveel anders deze Tristar is ten opzichte van de normale T5. Wil Volkswagen hiermee alvast een voorproefje geven van de op stapel staande T6?

Luxueus interieur

Terug naar dit concept waarbij we de contrasten bijna niet groter konden zien. Dat je de achterste helft kan gebruiken voor het zware werk, betekent namelijk niet dat je je binnenin wat comfort moet ontzeggen. Zo is er een 20-inch tablet, een koffiemachine, grote koelbox en draaibare stoelen. Je zou er een heuse conference call kunnen houden!

Over elk terrein

Een sprinttijd van 10 seconden - voor een bestelwagen is dat behoorlijk pittig. En als hij bij 185km/h nog in je binnenspiegel blijft hangen, ben je ook onder de indruk. Dat kan de Tristar, met dank aan een 2.0 liter TDI met 204 pk en 450 Nm die gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat. Maar de Tristar gaat ook door waar je normale Transporter het voor bekeken houdt. Met vierwielaandrijving, een sperdifferentieel en een 3 cm verhoogde bodemvrijheid. Een echte avonturier.

Gerelateerde artikelen

EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit

Autonieuws
EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.