Autonieuws

Volkswagen Golf GTE met 7% bijtelling te bestellen

De kans is aanzienlijk dat de Volkswagen Golf GTE op de shortlist staat bij de mensen die toe zijn aan een nieuwe leaseauto. Het was echter nog wachten op de vanafprijs, maar gelukkig voor de geïnteresseerden is dat nu ook verleden tijd.

Volkswagen vraagt € 36.995,- voor de Golf GTE. Dat is een pittige prijstelling, al hoef je daarover slechts 7% bijtelling te betalen bij zakelijk gebruik. Per saldo is het hybridemodel zodoende alsnog een aantrekkelijke aanbieding die per slot van rekening nog vlotte prestaties weet te realiseren ook.
De aandrijving geschiedt immers door een combinatie van een 1.4 liter viercilinderturbo en een elektromotor. Samen zijn deze goed voor een maximumvermogen van 204 pk bij een koppel van 350 Nm. Dat zijn specificaties waarmee de Golf GTI met Performance Package het ook moet doen. Vanwege het hogere wagengewicht sprint de GTE echter niet in 6,4 seconden naar 100 km/h, maar doet hij hier een volle seconde langer over. Geen kloktijd waarvoor de auto zich alsnog hoeft te schamen. De topsnelheid is vastgesteld op 217 km/h.

Uitrusting
Volkswagen lijkt zich bewust te zijn van de stevige vanafprijs en wil iets terugdoen aan de hand van een keurige standaarduitrusting. Zo is iedere Golf GTE altijd voorzien van LED-verlichting rondom, automatische airco, parkeersensoren voor en achter, een multifunctioneel stuurwiel, Bluetooth-telefoonvoorbereiding, Radio Composition Media met 14,7 cm aanraakscherm en sportstoelen met GTI-ruitjesbekleding en blauw als accentkleur. Bovendien wordt de auto altijd geleverd als 5-deurs hatchback. 

Gerelateerde artikelen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Mysterieuze Golf R met ovale kachelpijpen gespot

Spyshots
> Artikel lezen

RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning

Tuning & styling
RevoZport zet de Volkswagen e-Golf op hoogspanning
> Artikel lezen

Officieel: Volkswagen Golf GTE hybride en 7% bijtelling

Autonieuws
Volkswagen Golf GTE: plug-in hybride met 7% bijtelling
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.