Autonieuws

Porsche 911 GT3 RS zo lek als een mandje

Oeps, voor de tweede keer is de nieuwe 911 GT3 RS te vroeg onder de aandacht gekomen. En reken maar dat dat tegen het zere been van Porsche is, die voor de officiële introductie van haar meest hardcore 911 nog een uitgebreide teasercampagne wil voeren.

Anderhalve maand geleden dook de nieuwe Porsche 911 GT3 RS al eens op aan de hand van een miniatuur, echter dat beeld gaf ons enkel zicht op de voorzijde. Dankzij deze gelekte patenten krijgen we nu ook zicht op de kont van de 911 GT3 RS, steevast de lekkerste kant van de auto. Ook beter zichtbaar nu is het double bubble-dak en de ‘kieuwen’ in de voorste wielkasten. Samen met de openingen bij de kofferklep (vooraan) en de achterwielen moeten die voor optimale koeling van de techniek onderhuids zorgen. Binnenin is er ook nog een rolkooi te spotten, daar waar normaliter de kleine achterzetels zitten.

Welke motor?
Wat Porsche nog wel altijd geheim weet te houden is de krachtcentrale van de 911 GT3 RS. Maar dat neemt niet weg dat een variant van de 3.8 liter zescilinder-boxermotor met minstens 475 pk erg voor de hand ligt. Net als het gebruik van de een PDK-transmissie met dubbele koppeling.

Gerelateerde artikelen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Schaalmodel verklapt Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit horloge is deels gemaakt van Porsche 911-schoot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hangen in de bochten met de nieuwe Porsche 911

Spyshots
> Artikel lezen

De 911-meester rijdt: de Porsche 911 GT3 RS

Spyshots
> Artikel lezen

Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen

Autonieuws
Eindelijk scheurt Porsche Gran Turismo (Sport) binnen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.