Autonieuws

De nieuwe Mercedes-Benz Vito: 9-persoons peoplemover

Het lag voor de hand dat de nieuwe Mercedes-Benz Vito veel zou lijken op de onlangs gepresenteerde V-klasse. En daar blijkt geen woord aan gelogen. Maar waar de V-klasse zich richt op hyper-de-luxe personenvervoer, daar is de Vito vooral geschikt voor bedrijfsdoeleinden. Alhoewel, de nieuwe Vito Tourer blijkt een ware peoplemover.

Meer dan ooit tevoren hebben de Vito en de V-klasse (voorheen Viano) een eigen rol toebedeeld gekregen. De V-klasse is een onderdeel geworden van Mercedes' personenautogamma terwijl de Vito nog altijd de bedrijfsbus is. Dat klinkt wellicht wat minderwaardig, maar met diverse carrosserievarianten, verschillende laadvermogens, een aantal wielbasis en zowel voor-, achter- alsook vierwielaandrijving is de auto gericht op veelzijdigheid.

Van uitgaansjeugd tot VIP-vervoer
Onze aandacht gaat hier vooral uit naar de Vito Tourer. Die staat naast de gesloten bestelversie en de Vito met dubbele cabine bij de Mercedes bedrijfsautodealer. Leverbaar als Base-uitvoering voor het vervoer van bijvoorbeeld uitgaansjongeren of werklieden tot aan een Pro-uitvoering met een veel luxer interieur. Er is aan boord plaats voor maximaal negen inzittenden verdeeld over drie zitrijen. Waar bij de bestelversies de nadruk ligt op maximaal laadvermogen, daar heeft Mercedes bij de Vito Tourer bewust gekozen voor een comfortabeler onderstel.

“Er is aan boord plaats voor maximaal negen inzittenden verdeeld over drie zitrijen.”

Breed motorengamma

Het motorengamma wordt gevormd door een aantal dieselmotoren. Aan de basis van het gamma staat de 1.6 liter viercilinder diesel leverbaar als 109 CDI (88 pk) en 111 CDI (114 pk). Daarboven vinden we de 2.1 liter viercilinder leverbaar in een drietal gradaties: als 114 CDI (136 pk), 116 CDI (163 pk) en 119 BlueTec (190 pk). Op de laatste twee, evenals op de 4x4-versies, is een 7G-tronic automaat standaard.

Eind dit jaar komt de nieuwe Mercedes Vito op de markt. De prijzen worden in september bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Nachtelijke praktijken voor Mercedes-Benz EQ C

Spyshots
> Artikel lezen

Audi kon ook in 2017 Mercedes en BMW niet bijbenen

Autonieuws
Audi kon ook in 2017 Mercedes en BW niet bijbenen
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Semi-compacte GLB de zoveelste SUV van Mercedes

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan

Autonieuws
Mercedes G-Klasse: Icoon kan er weer jaren tegenaan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.