Prijzen nieuwe Volkswagen Passat (Variant): dit kost 'ie

Hoewel de nieuwe Passat en Passat Variant pas in november op de markt komen, maakt Volkswagen, kort na de officiële onthulling, nu al de prijzen bekend. Instappen kan vanaf € 30.190,- en dat is een prijs die op een soortgelijk niveau ligt als voorheen.

Volkswagen heeft flinke stappen gemaakt met de nieuwe Passat, die ook meteen als Variant verkrijgbaar zal zijn. Niet zozeer qua design maar des te meer qua technologie. De Passat is helemaal af te laden met elektronische snufjes. Het aangeboden leveringsprogramma blijft echter heel vertrouwd, met de drie bekende uitvoeringen Trendline, Comfortline en Highline wederom als vaste krachten.

Uitrustingniveau

Tot de Trendline, die er alleen als 125 pk sterke 1.4 TSI is, behoort zoal airconditioning, cruise control, een radio met aanraakscherm, actieve hoofdsteunen, boordcomputer Plus, mistlampen met bochtverlichting, LED-achterlichten en een multifunctioneel en met leer bekleed stuur.
Het tweede uitrustingniveau, de Comfortline, is bij 90% van het Passat-gamma de basisuitvoering. Dat is aardig van Volkswagen, want dit model biedt ook Front Assist met City Emergency Braking, dat gevaar voor de auto herkent en indien nodig autonoom de Passat remt, parkeersensoren rondom, automatische airco en 16 inch lichtmetaal.
Tot slot is er dus de vaste topper, de Highline. Die komt met adaptieve cruise control, Top-comfortstoelen, een leren interieur, 17 inch lichtmetaal en LED-achterlichten bovenop de uitrusting van de eerste twee uitvoeringen.

‘Digitale’ optiepakketten
De nieuwe Passat is helemaal klaar voor het digitale tijdperk. Speciaal daarvoor heeft Volkswagen het Executive-pakket in het leven geroepen. Met dit vanaf € 1.998,- kostende optiepakket is het mogelijk online te gaan met de Passat via de online-dienst als Car-Net. Ook een WLAN-hotspot is bij dit pakket inbegrepen, net als Navigatie Discover Media met 6,5 inch kleurenaanraakscherm en drie jaar gratis kaartupdates (Europa), telefoonvoorbereiding Comfort, Alarm plus en LED-hoofdverlichting.
Het Executive Plus-pakket vult dit aan met een achteruitrijcamera en radio/navigatie Discover Pro met 8 inch scherm, harde schijf en Mirrorlink, waarmee smartphone-apps op het infotainment ‘draaien’. Als interessante extra optie meldt Volkswagen, hoe kan het ook anders, het Active Info Display. Dit volledig digitaal instrumentarium is immers dé noviteit van nieuwe Passat. Het snufje is enkel te verkrijgen in combinatie met Discover Pro radio/navigatie en heeft dan een meerprijs van 514,-.

De prijzen
Mooi als die mogelijke luxe, maar wat moet dat nu kosten? Nou, wie aan de 1.4 liter TSI-benzine Trendline met 125 pk genoeg heeft, is het voordeligst uit. Dit basismodel is er vanaf € 30.190,-. Geïnteresseerden moeten echter nog wel tot september wachten alvorens ze deze versie kunnen bestellen. De 150 pk sterke 1.4 TSI met cilinderuitschakeling, die meteen als Comfortline komt, kan wel per direct besteld worden voor € 33.790,-.
Alle benzineversies hebben we daarmee voor nu ook gehad, want de rest van het motorpalet bestaat uit diesels. De voordeligste daarvan is de 1.6 TDI Comfortline, goed voor 120 pk en een vanafprijs van € 34.090,-. Met DSG-automaat kot ‘ie 36.990,- maar ook voor deze motoriseringen geldt: pas vanaf september te bestellen. Dat geldt niet voor de 2.0 liter TDI met 150 pk. Als Comfortline staat deze in de boeken vanaf € 36.390,-. De Highline-uitvoering van deze dieselmotor en standaard DSG mag van Volkswagen van eigenaar wisselen voor € 43.850,- (vanaf september). De absolute topper, de liefst 240 pk sterke 2.0 TDI DSG met standaard 4Motion-vierwielaandrijving kost € 50.350,-.

De nieuwe Volkswagen Passat liever als extra praktische Variant, weet dan dat daarvoor telkens een meerprijs van € 1.500,- geldt.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties