Autonieuws

Opel Corsa is vernieuwd en doet weer mee

Opel spreekt van de vijfde generatie en ook al valt dat misschien aanvankelijk niet te geloven, toch is die bewering best terecht als je leest wat er allemaal helemaal nieuw is.

Feitelijk is de nu gepresenteerde Corsa nog altijd gestoeld op de uitgaande versie, maar daarmee zou je het model echt te kort doen. Technisch is er zoveel grondig aangepast dat er gerust gesproken mag worden van een nieuwe en dus vijfde generatie. Eigenlijk alleen de exterieurrondingen wekken nog hier en daar nog herinneren op aan het voorgaande model, al heeft Opel serieus haar best gedaan dat eveneens te verbloemen.

Ademt Adam
Ook van binnenin is het overduidelijk dat de Opel’s kleinste, de Adam, als inspiratiebron heeft gediend. Grootste verschil tussenbeide zijn de twee centrale ventilatieroosters; bij de Adam zijn die rond, terwijl die bij de nieuwe Corsa trapeziumvormig zijn. Dat dat wat formeler oogt is ongetwijfeld de bedoeling geweest om aan te geven dat de Corsa een treetje hoger op de ladder staat. Sterk opgewaardeerde interieurmaterialen en minder speelse bekledingsstoffen onderstrepen dat naar eigen zeggen.

Lange lijst features
Dat er een fikse inhaalslag is gemaakt is ook terug te zien in de vele moderne features waarmee de Opel Corsa voortaan is uit te rusten. Bi-Xenon-verlichting maakt zoal zijn debuut, maar ook uiteenlopende elektronische rij- en veiligheidssystemen: Opel Eye Camera, verkeersbordherkenning, dodehoekwaarschuwing, grootlichtassistent, rijstrooksignalering en parkeerhulp inclusief een achteruitrijdcamera prijken vanaf heden allemaal in de brochure.
Ook nieuw is IntelliLink, het uit hoge geclassificeerde Opel’s bekende, 7 inch grote multimediasysteem dat navigatie en internetradio via speciaal te downloaden apps biedt, alsook Bluetooth en Siri-spraaksturing van Apple ondersteunt. Android-gestuurde smartphones kunnen overigens ook goed overweg met het infotainmentsysteem.

Corsa E
W