Autonieuws

Opel: ’27 nieuwe modellen en 17 nieuwe motoren voor 2018’

Opel, volledig gesteund door moederbedrijf General Motors, is het beu om te kwakkelen. Een miljardeninvestering zal daarom worden gedaan, ten goede aan liefst 27 nieuwe modellen, inclusief facelifts, en 17 nieuwe motoren. Deze moeten Opel er weer helemaal bovenop helpen.

Met ‘bovenop helpen’ doelt Opel op een marktaandeel in Europa van minstens 10% in combinatie met het realiseren van winst uiteraard. Momenteel ligt dat op 5,8% als de actieve markten Rusland en Turkije worden meegerekend. Overigens zijn hierin ook de marktcijfers van Vauxhall, de Britse evenknie van Opel, verwerkt.

Drive!2022
Met het bijna moeten verdubbelen van het huidige marktaandeel heeft Opel nog een flinke klus te klaren. En dat binnen 7 jaar, want het jaar 2022 is als deadline gesteld. Om dat nog duidelijk te maken aan iedereen staat er bovenaan Opel’s uitgevouwen plannen ‘Drive!2022’. Onder deze noemer zullen we in relatief korte tijd maar liefst 27 Opel’s verwelkomen; volkomen nieuw dan wel gefacelift. Een van de eerste is de Corsa. Die staat voor eind van dit jaar op de agenda en is in feite gebaseerd op de bestaande generatie, maar zo grondig aangepakt dat je eigenlijk kan spreken van een nieuw model.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Insignia Country Tourer

Autonieuws
Nieuwe Opel Insignia Country Tourer
> Artikel lezen

Middeleeuws dorp kleurt geel als reactie op vandalisme

Autonieuws
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.