Autonieuws

Jaguar teast carrosserie van XE

Jaguar’s teasercampagne rond de langverwachte XE is toe aan plaagplaatje nummer twee. Na afgetrapt te zijn met het front van de auto, gunnen de Britten ons nu een glimp van de carrosserie die daarachter schuilgaat.

Met het prijsgegeven van een weliswaar deels transparante carrosserie wordt nog zichtbaarder dat de naderende XE veel designtrekjes ontleent van Jaguar’s vlaggenschip, de XJ, en de XF. Althans, wat het eerste gedeelte van de XE betreft. De achterzijde, die overigens ietwat merkwaardig naar binnen lijkt af te ronden, wordt door Jaguar nog eventjes geheim gehouden. Begrijpelijk, want er moet immers nog iets te teaseren over blijven. Verwacht dus gerust nog een of twee teaserfoto’s in de nabije toekomst.

Parijs
Jaguar heeft de Autosalon van Parijs, die in oktober plaatsvindt, als showdecor voor de nieuwe XE gekozen. Had de fabrikant de onthulling nog een jaartje uit kunnen stellen, dan was dat zeer waarschijnlijk de IAA in Frankfurt geweest. De Jaguar XE is namelijk zeer doelbewust ontwikkeld om klanten bij Audi, BMW en Mercedes-Benz weg te snoepen en hoe dat beter kenbaar te maken dan met een onthulling in het hol van de leeuw(en).
Veel voor het aantrekken van nieuwe klanten is in elk geval door Jaguar uit de kast getrokken, zoals een compleet nieuwe architectuur dat zowel achterwiel- als vierwielaandrijving aankan, een nieuwe generatie (viercilinder)benzine- en dieselmotoren en een R-uitvoering die de veelbelovende kwaliteiten van de XE komt aandikken.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XE Sportbrake: dit moet 'em zijn

Autonieuws
Jaguar XE Sportbrake
> Artikel lezen

Jaguar’s nieuwe XE voor het eerst voor de lens

Spyshots
Jaguar’s nieuwe XE wordt al getest
> Artikel lezen

Het motorengamma van de Jaguar XE (+ nieuwe foto's)

Autonieuws
Het motorengamma van de Jaguar XE (+ nieuwe foto's)
> Artikel lezen

Bloedsnelle Jaguar XE SVR in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Jaguar XE SVR in de maak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.