Autonieuws

Nederlandse Silvermine bijna klaar met 11SR-trackauto

Dicht tegen de Duitse grens bij Enschede ligt het kleine plaatsje Overdinkel. Een gehucht waar normaliter weinig gebeurt, maar waar nu toch wel degelijk iets spannends staat te gebeuren. Daar werkt Frank van Rouendal, directeur van Silvermine, namelijk aan de 11SR, een vederlichte racer puur bedoeld voor track-days.

Toegegeven, ook wij moesten er even naar zoeken: de oorsprong van Silvermine en deze auto. Maar maakt dat dit artikel juist niet des te leuker? Iemand die zijn passie voor (snelle) auto's omzet in een rijdbaar product en ook nog eens dichtbij de voltooiing daarvan is. Zo'n ambitie kunnen we alleen maar toejuichen.

Puur voor het circuit
En nu over naar de Silvermine 11SR. Van Rouendal begon met het ontwerpen van de 11SR met de gedachte er een straatlegale racer van te maken, maar hij koos ervoor dat plan al gauw naar de prullenbak te verwijzen en zich puur op het circuit te richten. En wanneer dat gebeurt weet je dat het een hardcore-speeltje wordt. Met allerlei regels die gelden voor straatlegale auto's hoeft hij dan immers geen rekening te houden. Zo kan de koets bijvoorbeeld dichter op het asfalt worden gelegd en blijft het gewicht ongetwijfeld laag, al weten we nog niet precies 'hoe en wat'. Vrijgegeven details zijn namelijk schaars, al wil Van Rouendal waarschijnlijk een drieliter zescilinder-boxer van Subaru gebruiken om de 11SR aan te drijven. Het vermogen zou hiermee rond de 325 pk komen te liggen. De komende maanden verwachten we meer details, dus stay tuned voor meer Nederlands autonieuws.

Gerelateerde artikelen

Lak op deze Porsche 911 duurder dan snelste Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford GT '67 Heritage Edition is in een overwinningsroes

Autonieuws
> Artikel lezen

Driemaal scheepsrecht voor Honda Insight?

Spyshots
> Artikel lezen

TT Isle of Man krijgt eigen racegame

Autonieuws
TT Isle of Men krijgt eigen racegame
> Artikel lezen

Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato

Autonieuws
Tada! Onverwachte gezinsuitbreiding voor Aston Martin Zagato
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.