Autonieuws

Ontwerp Volkswagen's nieuwe concept en win een stage

Volkswagen is in hun Design Contest op zoek naar een conceptcar voor in een game. Je zou denken dat ze daar een designteam voor hebben en ze die makkelijk aan de slag kunnen zetten, maar dat is misschien iets te voor de hand liggend. Daarom roept Volkswagen studenten op om iets te ontwerpen, met drie stages bij Volkswagen in Wolfsburg als prijs.

Klinkt eenvoudig, niet? Nou, er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Zo mogen alleen studenten die een design-gerelateerde studie volgen meedoen aan de wedstrijd en zijn er bepaalde vlakken waar het ontwerp aan moet voldoen. Een inzending wordt beoordeeld op het exterieur, interieur, de interface, of het grafisch goed in elkaar zit, de kleuren en de uitrusting van de auto. Deelnemers hoeven zich niet op al deze facetten te focussen en mogen er ook een of meerder uitpikken waar ze in uitblinken. Ook is het mogelijk om in duo's te werk te gaan, maar Volkswagen benadrukt daarbij wel dat het duidelijk moet zijn wie, wat gedaan heeft. Ten slotte moet de conceptcar duidelijk als Volkswagen herkenbaar zijn en moet hij natuurlijk in het plaatje van een videogame passen.

Stage
Denk je dit onder de knie te hebben? Stuur je inzending in en wie weet word jij wel door hoofddesigner Klaus Bischoff en zijn team gekozen om een half jaar stage te komen lopen bij het hoofdkantoor van Volkswagen in Wolfsburg. De wedstrijd loopt tot 15 augustus, waarna op 30 september de winnaars worden bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Sterrenregen bij laatste botsproeven Euro NCAP

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Gen.E voorbode voor Golf 8?

Autonieuws
Volkswagen Gen.E: is dit de Golf van de toekomst?
> Artikel lezen

Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe

Autonieuws
Doe eens gek: ruil je 38 jaar oude Golf in op een bijna nieuwe
> Artikel lezen

Verliefd GTI-stelletje stapt in 'Jacky'-geruit huwelijksbootje

Autonieuws
> Artikel lezen

VW: 'Onze EV zal een stuk goedkoper zijn dan Tesla Model 3'

Autonieuws
VW: onze elektrische auto is 8.000 dollar goedkoper dan Model 3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.