Autonieuws

Peugeot Boxer in het nieuw

Peugeot heeft met de Boxer een grote, praktische bedrijfswagen in handen die onderhand al 8 jaar meegaat. Sinds 2006 is de derde generatie namelijk al in productie en dat is lang genoeg geweest volgens Peugeot. Zodoende zien we nu de vierde generatie van de Boxer.

De Peugeot Boxer kan nog altijd met recht een veelzijdige auto genoemd worden, want hij is gewoon weer verkrijgbaar als bestelauto en personenvervoerder. In beide versies is het een en ander in het nieuw gestoken, beginnend bij het uiterlijk. De nieuwe neus is voorzien van optionele LED-dagrijverlichting en het geheel oogt een stuk moderner. Binnenin de cabine zet Peugeot die lijn door door een multimediascherm centraal in het dashboard te plaatsen.

Vierling motoren
Het motorenpalet van de Boxer bestaat niet geheel verrassend uit enkel dieselmotoren. Vier stuks welteverstaan. We trappen af met de 2.2 HDi, die in drie uitvoeringen te verkrijgen is: de '110', '130' en de '150'. En je raadt het al, die cijfers staan voor het vermogen dat de twee-punt-twee viercilinder-diesel levert. Echter, het koppel is misschien belangrijker om te weten. Dat is respectievelijk 250, 320 en 350 Nm. Topper van het motorengamma is echter een 3.0 liter HDi 180 levert met, niet geheel verrassend, 180 pk. De trekkracht komt bij deze motor uit op 400 Nm. Prettig veel voor een bus die in z'n zwaarste configuratie tot wel 4 ton gewicht kan dragen.

Gerelateerde artikelen

'PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken'

Autonieuws
Gerucht: PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken
> Artikel lezen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

Peugeot Instinct Concept weet vooraf wat bestuurder wil

Autonieuws
> Artikel lezen

Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008

Autonieuws
Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.