Autonieuws

Hyundai ix25 Concept heeft een nare bijsmaak

Op de Beijing International Automotive Exhibition heeft Hyundai het doek getrokken van de ix25 in conceptvorm. De strak gelijnde compacte SUV van de Zuid-Koreanen komt weliswaar niet als een verrassing, maar hij laat wel een nare bijsmaak achter.

De Hyundai ix25 heeft een lengte van 4,27 meter en een breedte van 1,78 meter. Hij heeft daarmee praktisch dezelfde afmetingen als bijvoorbeeld de Skoda Yeti en wurmt zich zodoende in het segment van de compacte SUV’s/crossovers.

Waarom?
Details meldt Hyundai verder niet. En ook de foto’s die het merk vrijgeeft zijn teleurstellend. Jammer, want we willen graag meer van de ix25 zien. Hij smoelt naar onze mening erg goed en zou tot een ware verkooptopper uit kunnen gaan groeien. Daar is echter één heel belangrijke voorwaarde voor: dan moet de auto wel in de showrooms komen te staan. En dat is ook meteen de nare bijsmaak die de ix25 bij ons achterlaat: hij is exclusief voor de Chinese markt ontwikkeld. Het productiemodel zal, zoals Hyundai ons nu laat weten, niet naar Europa komen. Laten we maar hopen dat ze zich nog gaan bedenken.

Gerelateerde artikelen

Minimaal 300 km voor Hyundai Kona Electric

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25

Autonieuws
Hyundai Intrado laat ons proeven aan ix25
> Artikel lezen

Hyundai slaat nieuwe weg in met Le Fil Rouge

Autonieuws
Hyundai
> Artikel lezen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.