Autonieuws

Volkswagen geeft voorproefje 'Golf CC'

Vergeet in feite nog eventjes dat ‘Golf CC’, want dat is een door onszelf ingeschatte suggestieve naam. Maar Volkswagen heeft met het presenteren van deze schetsen wel degelijk kenbaar gemaakt plannen te hebben voor een vierdeurs-coupé onder de Passat CC. Zij noemen ‘em alleen nog New Midsize Coupé.

De New Midsize Coupé (NMC) is breed, namelijk 184 centimeter, wat nog een fractie breder is dan een Passat. Ook is de auto vrij laag met 142 centimeter en daarmee vrijwel even hoog als een Scirocco. Tegelijk heeft de NMC de lengte van een Golf-met-kont, omdat Volkswagen laat weten dat de coupé-achtige studie korter is dan een Passat en ook de Jetta. Proporties die normaliter voor een zeer gespierd koetswerk garant staan. En dat is de NMC, zelfs al zou je door deze dramatische designschetsen – zoals abstract tekeningen altijd zijn – heen kunnen prikken, eigenlijk ook al meteen aan te zien. Dat moet ook, want Volkswagen is voornemens haar voortrekkersrol in de nicheklasse van de vierdeur-coupé te heroveren. Maar dan op het niveau van de Mercedes CLA.

Afwachten
Om te onderstrepen dat het Volkswagen menens is, heeft het de NMC voorzien van de GTI-motor, maar zonder Performance-pack. Kenners weten dan al genoeg dat het om een 220 pk sterke 2.0 liter TSI gaat. Volgens Volkswagen moet de designconcept hiermee in 6,5 seconden naar de 100 km/h kunnen spurten en een top van 244 km/h halen op z’n 20 inch velgen. Maar in werkelijkheid is dit nog koffiedik kijken, want de NMC bestaat – voor zover wij krijgen te weten – enkel nog op papier. Een lanceringsdatum is in elk geval niet genoemd.Gerelateerde artikelen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Groep verandert per direct van CEO

Autonieuws
Volkswagen Groep verandert per direct van CEO
> Artikel lezen

Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak

Autonieuws
Hiermee bestormt Volkswagen Pikes Peak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.