450 km/h snelle Koenigsegg One:1 komt in de spotlights

We hebben al heel wat speculaties gehad over de Koenigsegg One:1. En ondanks dat het te mooi voor woorden leek gaan de nuchtere Zweden hun belofte waar maken. Op de Autosalon van Genève zal Koenigsegg het doek trekken van de 450 km/h snelle One:1.

Toen we in september vorig jaar al wat interne schetsen van Koenigsegg konden tonen was de Zweedse sportautobouwer vrij toeschietelijk met de specificaties en prestaties. En zodoende is het geen geheim dat er 450 km/h kan worden geklokt! Wat echter nog veel spannender is, is het feit dat de 400 km/h-grens in 20 seconden kan worden doorbroken. Vanuit stilstand! Een gemiddelde auto heeft in die tijd de 200 km/h nog niet eens gepasseerd.

“Een gemiddelde auto heeft in die tijd de 200 km/h nog niet eens gepasseerd.”

Vleugel!

De One:1 deelt een groot gedeelte van zijn basis met de Agera R en Agera S, maar het is op deze eerste teaserfoto al duidelijk zichtbaar dat er de nodige visuele (en functionele) aanpassingen zijn verricht. De gigantische achterspoiler is daarvan nog wel het meest duidelijk zichtbaar. Alle details zullen we in Genève, of wellicht vlak daarvoor, te horen krijgen.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties