Autonieuws

Meer details over Schumacher’s ski-ongeval

Onder andere dankzij de aanwezigheid van een filmende GoPro, een kleine camera, op de helm van Michael Schumacher is men elf dagen na zijn onfortuinlijke ski-ongeluk meer te weten gekomen over hoe de Duitser ten val kwam.

Vanwege de grote media-aandacht werd er eerder vandaag een speciale persconferentie ingelast om enkele zaken op te helderen over wat er zoal heeft afgespeeld rond het ski-ongeluk van de F1-legende. ‘Michael Schumacher was tussen drie en zes meter off piste toen hij met zijn ski een steen raakte en daarop ongelukkig ten val kwam’. Met deze woorden van Franse officier van justitie, Patrick Quincy, werd de eerdere suggestie dat Schumacher roekeloos bezig zou zijn geweest omdat hij ‘buiten de piste skiede’ ontkracht.

Skispullen in goede conditie
Ook is uit divers bewijsmateriaal gebleken dat Schumacher vrijwel direct na zijn val buiten bewustzijn raakte. ‘Met welke snelheid de zevenvoudig F1-kampioen precies ten val kwam is nog niet duidelijk, want dat is nog lastig vast te stellen’, vervolgde Quincy. Voor het ongeluk lijkt er met Schumacher’s skimateriaal in elk geval niets mis te zijn geweest. ‘Het onderzoek gaat nog verder om exact vast te kunnen stellen wat er precies is gebeurd.’ Tot slot vertelde Quincy nog dat de helm die Schumacher droeg na zijn val in twee delen was gebroken. Tevens wilde de Fransman nog even kwijt dat zijn afdeling, in tegenstelling tot wat door diverse media geroepen en geschreven werd, niet beschikt over gemaakte ongeval-beelden door een toevallige filmer. Over de gezondheidssituatie van de Duitser werden geen uitspraken gedaan door de officier.


Gerelateerde artikelen

‘Michael Schumacher vecht voor zijn leven’

Autonieuws
‘Michael Schumacher vecht voor zijn leven’
> Artikel lezen

Schumacher stelt nieuwe Mercedes C-klasse op de proef

Autonieuws
Mercedes strikt Schumacher als testcoureur voor nieuwe C-klasse
> Artikel lezen

2de operatie verbetert situatie Schumacher

Autonieuws
2de operatie verbetert situatie Schumacher
> Artikel lezen

De Koenigsegg waarvan je het bestaan niet wist

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari racebaan op cruiseschip

Lifestyle & design
Ferrari racebaan op cruiseschip
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.