Autonieuws

Kia’s stuurt tweede afbeelding Detroit-concept uit

Kia heeft erg veel zin in de naderende NAIAS. Een van origine op-en-top Amerikaans autofeest of niet, het Zuid-Koreaanse automerk is van mening dat er voldoende Amerikanen oog zullen hebben voor het nieuws dat zij in Detroit presenteren: een naar eigen spannende 2+2-concept met de evenzo verwachtingsvolle naam GT4 Stinger.

Update 9 januari 2013: Kia heeft een tweede afbeelding van hun nieuwe concept in Detroit, de GT4 Stinger, vrijgegeven. Aan details die we nog niet wisten ontbreekt het helaas, maar gelukkig vindt de NAIAS al direct na komend weekend plaats.

Vol vertrouwen
GT4 Stinger, dat klinkt niet verkeerd. En Kia is zich er terdege van bewust dat een veelbelovende naam inherent is aan hoge verwachtingen voor de auto die deze krijgt opgespeld. Wat het merk over iets meer dan een week in Detroit gaat onthullen houdt het nog even onder de pet, maar dat ze het volste vertrouwen in hun nieuwe conceptcar hebben maakt het weliswaar summiere persbericht wel duidelijk.

Hitsige viercilinder
Dat Kia’ studiemodel laag en breed is maakt de meegestuurde afbeelding onmiddellijk kenbaar. Het concept van de auto neigt dus naar een sportieveling, al is er ook ruimte voor meer dan twee personen gecreëerd. Er wordt namelijk gesproken over een 2+2. Verder wordt medegedeeld dat de GT4 Stinger op forse 20 inch wielen het podium zal worden opgereden, een wielmaat waar Kia dol op is.
Onze grootste interesse gaat voor nu echter uit naar de krachtcentrale, want dat is namelijk een viercilinderturbo. Niet zomaar eentje, maar een benzinemotor met liefst 315 pk. Op basis van dit gegeven niet heel bijzonder, maar des te meer als je beseft dat het slagvolume ervan slechts 2.0 liter bedraagt. Wordt vervolgd…

Gerelateerde artikelen

Stekker-duo: Kia Niro en Optima Sportswagon Plug-In Hybrid

Autonieuws
Kia breidt hybride-aanbod uit met Niro en Optima
> Artikel lezen

De Kia Stinger komt ook naar Europa!

Autonieuws
Kia Stinger ook naar Europa!
> Artikel lezen

Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm

Autonieuws
Only in America: p(l)ak een Kia op de bek en win 'm
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.