Autonieuws

Zelf met een T-Ford rijden? Het kan!

Het Amerikaanse Gilmore Car Museum biedt vanaf heden de mogelijkheid om rijles te krijgen in een T-Ford. Een hele belevenis om in een 100 jaar oude auto te mogen rijden en onder professionele begeleiding bovendien alle facetten van de auto te leren kennen.

Het zou voor ons een droom zijn om eens in een legendarische auto als de Ford Model T, in ons land beter bekend als T-Ford, te kunnen rijden. Het was immers de auto die de automobiele geschiedenis een duw in de rug heeft gegeven richting serieproductie en de automobiel bereikbaar maakte voor een groot publiek. Het Gilmore Car Museum wil nu in diezelfde trend het rijden in een T-Ford bereikbaar maken voor de liefhebber. In 2014 heeft het museum tien sessies gepland waarbij plaats is voor 18 ‘leerlingen’ per keer. In twee en een half uur leer je onder meer de auto met de hand te starten en met de handkoppeling om te gaan alsook een rondje te maken over het museumterrein. En dat allemaal voor slechts $ 95,-.

Automobiele belevingswereld
Het Gilmore Car Museum is gelegen tussen Detroit en Chicago en kent een immense automobiele geschiedenis. Het terrein bestaat uit meerdere gebouwen waar in totaal 400 bijzondere voertuigen uit het verleden staan opgesteld. Meer informatie vind je op de website van het Gilmore Car Museum. Als je een keer in de buurt bent...

Gerelateerde artikelen

Originele Shelby Cobra en Jaguar D-Type zijn duurste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

9 gloednieuwe AC Cobra's volgens klassiek recept

Autonieuws
9 gloednieuwe AC Cobra volgens klassiek recept
> Artikel lezen

Hennessey HPE400 is Ford Focus RS500 te snel af

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ford zet Sony aan de kant voor muziek van B&O Play

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang doet wenkbrauwen verkopers fronsen

Autonieuws
Ford Mustang doet wenkbrauwen verkopers fronsen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.