Autonieuws

MINI JCW Concept pakt uit met spoilers

MINI laat opnieuw van zich horen. In navolging van de gloednieuwe Mini kondigt het merk de John Cooper Works Concept op basis van dat model aan. Tijdens de NAIAS in Detroit, halverwege januari, wordt 'ie officieel aan het grote publiek voorgesteld.

De John Cooper Works Concept tijdens de Detroit Motor Show zal geneveld zijn in een heldere grijstint Bright Highways Grey, hier en daar onderbroken door een rode contrastkleur. Toch is de two-tone kleurstelling, die na enkele generaties diens handelsmerk begint te worden, niet het meest interessante aan de JCW. Dat zijn de vele spoilers waarmee het model is behangen en waardoor hij extra krachtig en sportief uit de verf komt.

Spoilerfreak

Om ons door het gespierde voorkomen van de JCW te praten heeft MINI het over een front met grote luchtinlaten voorzien van geaccentueerde mistpitten, bewust gevormde luchtgeleiders, LED-koplampen en een zwarte omlijsting van de grille. Verder omvat de John Cooper Works Concept volgens het merk een aerodynamicakit met opvallende zijskirts en aan de achterzijde een onderspoiler met flaps en een diffuser. Een dakspoiler zorgt samen met enkele luchtgeleiders ter hoogte van de C-stijlen voor de afvoer van de rijwind achter de auto. Bovendien rolt de JCW-studie op 18 inch wielen met daarachter een sportremmerij en grote remklauwen. En vocaal van de daken schreeuw kan 'ie schijnbaar ook, dankzij een speciaal getuned uitlaatsysteem.

+220 pk
Om niet meteen alles open en bloot op tafel te leggen houdt MINI zich nog stil over hetgeen wat er zich onder de motorkap van de JCW afspeelt. Traditioneel is dat een opgevoerde versie van de motor die in de Cooper S hangt en eigenlijk twijfelt niemand eraan dat dit opnieuw het geval zal zijn. Oftewel, ga gerust uit van een geblazen 2.0 liter viercilinder. In de Cooper S levert die 192 pk, terwijl de vorige JCW een vermogen van 218 pk haalde uit een geblazen 1.6 liter. Die 220 pk zit er dus wel in voor de nieuwe.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe MINI John Cooper Works getuned tot 260 pk

Tuning & styling
MINI JCW tuning
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

MINI John Cooper Works kost minimaal 40 mille

Autonieuws
MINI John Cooper Works kost minimaal 40 mille
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.