Autonieuws

‘Opel gaat kleiner dan Adam’

Opel heeft de Adam, maar de doorsnee A-segmenter ziet die niet direct als bedreiging vanwege diens veel hogere prijskaartje. Nu GM heeft besloten Chevrolet terug te trekken uit Europa ziet Opel vrij spel om alsnog een kleintje te lanceren die onder de tien mille duikt.

Naast teleurstellende resultaten zou het te veel voor Opel's voeten lopen de andere reden zijn dat GM Chevrolet weghaalt uit Europa. De modellen van beide merken kennen volgens het autoconcern een te grote overlap. Vanaf 2016 is dat voorbij, en GM schat zo in dat Opel vanaf dat moment meer lucht krijgt, wat z’n vruchten in diens marktpositie zal afwerpen. Om aan te geven aan het moederbedrijf dat ze deze memo niet hebben gemist, is Opel kort na de afscheidsceremonie voor Chevrolet ingesprongen op het gat dat de Spark straks gaat achterlaten.

2016
Volgens het Duitse magazine Auto Motor und Sport zijn de eerste pennenstrepen voor een model onder de Adam al gezet en is een lanceringsmoment ook al bepaald, namelijk in het eerste kwartaal van 2016. Dat is al over iets meer dan twee jaar, maar Opel heeft met de Adam al bewezen in mum van tijd een geslaagde auto te kunnen ontwikkelen en produceren. Die werd immers binnen drie jaar uit de grond gestapt.

Kleine prijs
Over de klein(st)e Opel zelf is nog vrij weinig te zeggen, behalve dat deze, net als de Spark die hiermee vrij uniek was, vier portieren bevat, plek kan bieden voor evenveel personen en voor onder de tien mille in de prijslijsten komt te staan. Dat laatste moet ook wel, want anders vergrijpt Opel zich alsnog aan deze kans door zich uit de markt te prijzen.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor Opel Crossland X

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM

Autonieuws
Officieel: PSA Peugeot Citroën neemt Opel over van GM
> Artikel lezen

Hoe Frans wordt de nieuwe Opel Corsa?

Spyshots
> Artikel lezen

Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit

Autonieuws
Opel Exclusive rolt een rode loper voor je uit
> Artikel lezen

'PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken'

Autonieuws
Gerucht: PSA Peugeot Citroen wil Opel opslokken
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia vanaf € 33.695,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.