Autonieuws

Hyundai Intrado toont geëvolueerde designtaal

De Autosalon van Genève, begin maart, is nog ver weg, toch weerhoudt dat Hyundai er niet van alvast een glimp van hun doorontwikkelde designtaal Fluidic Sculpture te geven. Aan de hand van een tekening van de daar te onthullen Intrado Concept wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht.

HED-9, zo wordt de Intrado Concept intern genoemd in Hyundai’s Europese hoofdkwartier in het Duitse Rüsselsheim, daar waar de compacte crossover getekend en ontwikkeld is. Zodra je weet dat HED staat voor Hyundai Europe Design wordt dat ineens kraakhelder. Dit in tegenstelling tot wat we nu precies moeten verwachten van de tweede generatie Fluidic Sculpture-design aan de hand van een nogal abstract getekende schets. We zullen moeten wachten tot Hyundai meer van de Intrado laat zien om meer te weten te komen over hun geëvolueerde ontwerpstijl.

Waterstof
Interessanter voor nu is dat de Intrado gebouwd is rondom een lichtgewichtframe en volgens de Zuid-Koreaanse maker een ‘revolutionaire anatomie’ bevat. Bovendien is het studiemodel voorzien van dezelfde waterstof-aangedreven aandrijflijn als de ix35 Fuel Cell, maar dan compacter en lichter. Hyundai wil hiermee (nogmaals) aangeven dat ze veel vertrouwen hebben in deze bijna utopische brandstofsoort en fanatiek bezig zijn met het perfectioneren ervan.

Gerelateerde artikelen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai Kona doet niet aan stickerprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opmerkelijk: Hyundai kiest voor facelift in plaats van nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp

Autonieuws
Waterstof-SUV van Hyundai zo goed als productierijp
> Artikel lezen

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.