Autonieuws

Chevrolet stopt ermee in Europa

Het kan snel gaan. Zaten we zojuist nog enthousiast te tikken over de aanstormende Corvette Stingray Z06, moeten we nu mededelen dat General Motors heeft besloten in Europa te stoppen met het merk Chevrolet. Eind 2015 trekken de Amerikanen zich terug.

Daihatsu is al weg en begin deze week kwam naar buiten dat ook Honda’s Europese verkooporganisatie behoorlijk gaat inkrimpen om de dalende verkopen en inkomsten te compenseren. En nu gaat Chevrolet dus eenzelfde weg bewandelen. Die vertrekken zelfs helemaal uit Europa. Dat heeft General Motors’ vice-president, Steve Girksy, kenbaar gemaakt.

2016
Over twee jaar zal de ‘bowtie’, het beeldmerk van Chevrolet, langzaamaan uit het Europese straatbeeld verdwijnen. Dat was eigenlijk al aan de orde, want de verkopen van Chevy op ons continent zijn dit jaar al met een kleine twintig procent gedaald ten opzichte van 2012. Op de Nederlandse markt staan de zaken er nog beroerder voor: wisten de Nederlandse Chevrolet-dealers in de eerste elf maanden van dat jaar nog 8.567 nieuwe auto’s te slijten, over 2013 zijn dat er tot op heden maar liefst 6.693 minder.

Opel/Vauxhall
Het terugtrekken van Chevrolet uit Europa is volgens GM een goede strategisch stap om Opel en haar Britse dochter Vauxhall meer lucht te geven om zich te herpakken. Ook met die twee merken van het gigantische Amerikaanse autoconcern gaat het namelijk minder florissant dan vroeger, maar er zit wel schot in de beide zaken. ‘Chevrolet en Opel kenden in Europa ook een te grote overlap, zei GM’s CEO Dan Akerson eerder.
En Corvette, wat gaat er met dit dochtermerk van Chevrolet gebeuren vraag je je misschien af. Nou, voor de liefhebbers daarvan hebben we goed nieuws: dat iconische sportmerk blijft lekker in Europa vertoeven. Maak je borst dus maar alvast nat voor de binnenkort te onthullen nieuwe Stingray Z06.

Chevrolet gaat in een later stadium bekendmaken hoe haar bestaande klanten vanaf 2016 opgevangen worden. Meestal komt de klantenservice van een vertrekkend automerk wel op z´n pootjes terecht, dus paniek is niet nodig.

Gerelateerde artikelen

Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!

Tuning & styling
Chevrolet Camaro uit 'Turbo' bestaat echt!
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!

Autonieuws
Chevrolet Camaro ZL1 noteert 640 pk!
> Artikel lezen

Chevrolet Camaro Convertible is officieel

Autonieuws
2015 Chevrolet Camaro Convertible
> Artikel lezen

Originele Bumblebee zoekt nieuw maatje

Autonieuws
> Artikel lezen

Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen

Autonieuws
Dieven stelen voor 250.000 dollar aan Chevy-wielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.