Autonieuws

Aftellen naar de Corvette Stingray Z06

De nieuwe Ford Mustang is los en wie anders heeft daar meer naartoe geleefd dan Chevrolet. Met ingehouden adem welteverstaan, want de Mustang is natuurlijk sinds mensenheugenis dé aartsrivaal van de Corvette. Als tegenaanval is Chevy maar meteen gaan teaseren met de aanstormende Corvette Stingray Z06.

De C7-generatie van de Corvette, intussen beter bekend als de nieuwe Stingray, is zeer enthousiast ontvangen door de pers en de eerste kopers. Maar deze jubelstemming is geen garantie voor aanhoudend succes, er zijn immers andere kapers op de kust die de centen van de consument evengoed kunnen gebruiken. Ford bijvoorbeeld, die vandaag de nieuwe Mustang naar voren heeft geschoven en om maximaal resultaat te boeken hem ook in de Europese showrooms gaat zetten. Chevrolet reageert hierop door te melden dat er een nog betere, nog snellere Corvette Stingray onderweg is met de bewezen bijnaam Z06. De eerste teaser is inmiddels live.

Detroit
Om het de kiezers nog lastiger (of juist makkelijker) te maken rijdt ook Corvette, net als Ford, hun jongste renpaard tijdens de Detroit Motor Show de bühne op. Hoeveel de V8 onder de kap van de Corvette Z06 precies te verwerken krijgt zal in de aanloop naar z’n onthulling steeds concreter worden, maar we lezen nu al berichten waarin turbo’s worden geschreven. De ‘standaard’ Stingray heeft die niet en levert al een kloeke 450 pk. Bovendien is de huidige Z06 al begiftigd met 511 pk en je kunt er vergif op innemen dat Chevrolet Corvette daar met de nieuwe niet onder gaat zitten.

Gerelateerde artikelen

Abarth 595 nog giftiger na facelift

Autonieuws
Abarth 595 nog giftiger na facelift
> Artikel lezen

Opvouwbaar stuurwiel in autonome Rinspeed Etos

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3

Spyshots
Hangen in de bocht met gefacelifte Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Pienter busje: Volkswagen Budd-e Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Fiat 500 Riva heeft de zomer in de bol

Autonieuws
Fiat 500 Riva
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.