Autonieuws

Volvo laat 100 autonome auto’s de openbare weg op

Of we het nu willen of niet, volledig zelfrijdende auto’s naderen het productierijpe stadium. Tal van autofabrikanten investeren in onderzoek naar deze technologie en dus is ook Volvo intensief aan het testen. En dat met maar liefst 100 volledig autonome auto’s!

Als fanatieke automobilisten die geen kilometer te veel is moeten wij er nog even aan wennen, een auto die geheel uit zichzelf rijdt. Autofabrikanten als Lexus, Mercedes, Nissan maar ook internetgigant Google zijn echter al een geruime tijd vertrouwd met dat idee en testen al jaren met deze complexe technologie. Zo ook Volvo, dat een nieuw grootschalig experiment lanceert met de naam ‘Drive Me’.

Baanbrekend
De baanbrekende proef is een initiatief van de Volvo Car Group, in samenwerking met het Lindholmen Science Park, de Zweedse Rijkswaterstaat en het stadbestuur van Gothenburg, de stad waar de test wordt uitgevoerd. Honderd zelfrijdende auto’s zullen in en rond die stad een traject van ongeveer vijftig kilometer afleggen, op wegen waar regelmatig files voorkomen. Daarnaast zal ook het automatische parkeren, waar Volvo al eerder mee testte, op de proef worden gesteld.

Streven
Volgens de initiatiefnemers van het project kunnen zelfrijdende auto’s bijdragen tot een verlaging van de kosten voor infrastructuur, een verminderde CO2-uitstoot en uiteraard een hogere verkeersveiligheid. ‘De Zweedse overheid streeft naar nul verkeersdoden en tegelijk wil Volvo zich neerzetten als de pionier in de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst’, aldus Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Car Group. ‘Dit openbare project is een belangrijke stap in die richting’. Volgens Volvo kunnen we de eerste productierijpe autonome technologieën al in 2017 verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volvo XC40 eindelijk van dichterbij betrapt

Spyshots
> Artikel lezen

TomTom levert kaarten zelfrijdende auto's Volvo

Autonieuws
TomTom levert kaarten zelfrijdende auto's Volvo
> Artikel lezen

Volvo XC60: populaire SUV klaar voor de toekomst

Autonieuws
Volvo XC60: populaire SUV klaar voor de toekomst
> Artikel lezen

Photoshop-talent denkt alvast vooruit op Genève-primeurs

Autonieuws
Volkswagen Arteon Variant
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo XC60 toont alvast z'n silhouet

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.