Autonieuws

Minstens 550 pk voor Bailey Blade XTR

De Amerikaan Neil Bailey heeft al goed geboerd. Hij zou probleemloos de markt kunnen afstruinen en een supersportwagen in de garage parkeren. Maar hij wil wat meer. Z´n eigen supercar. Daarom heeft hij BXR opgericht.

Neil Bailey heeft de wens een oer-Amerikaanse spierbundel op de markt te brengen. Geen hybride zoals menig ander piepjong automerk uit de Verenigde Staten, maar een onvervalste V8 met dubbele turbo’s. Een vijfliter van Ford om exact te zijn. Het op te wekken vermogen moet minstens 550 pk bedragen en voor de veeleiser staan er 750 paarden te trappelen. En aan een automaat doet de Blade XTR, zoals de droom van Bailey is gedoopt, niet. Enkel een handbak zal verkrijgbaar zijn.

Ambitieus gewicht
Aan ambities ontbreekt het Bailey zeker niet. En ze gaan zelfs nog verder dan wat we momenteel hebben beschreven. Zo heeft Bailey tevens voor ogen dat de Blade XTR minder dan 1.200 kilogram weegt. Dit denkt hij te bereiken door intensief gebruik van aluminium, composietmaterialen en carbon voor het onderstel en de carrosserie. De koets krijgt een langgerekte motorkap, Japans aandoende koplampen en een bubbelvormige cockpit die behoorlijk wat wegheeft van een Wiesmann. Over een richtprijs is er nog niet gesproken, maar verwacht dat die niet mals zal zijn gezien de bouwstoffen.

Gerelateerde artikelen

G-Power bemoeit zich met BMW M2

Tuning & styling
> Artikel lezen

Dus toch: Jaguar XF Sportbrake krijgt opvolger

Spyshots
> Artikel lezen

Wauw! Hyundai neemt extreme RM16 N in productie

Spyshots
> Artikel lezen

Handjes thuis: dit stuur kost meer dan je auto

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze Bentley's misstaan niet ín je huiskamer

Lifestyle & design
Deze Bentley's misstaan niet ín je huiskamer
> Artikel lezen

Nieuwe Fisker eist je beeldscherm op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.