Autonieuws

Minstens 550 pk voor Bailey Blade XTR

De Amerikaan Neil Bailey heeft al goed geboerd. Hij zou probleemloos de markt kunnen afstruinen en een supersportwagen in de garage parkeren. Maar hij wil wat meer. Z´n eigen supercar. Daarom heeft hij BXR opgericht.

Neil Bailey heeft de wens een oer-Amerikaanse spierbundel op de markt te brengen. Geen hybride zoals menig ander piepjong automerk uit de Verenigde Staten, maar een onvervalste V8 met dubbele turbo’s. Een vijfliter van Ford om exact te zijn. Het op te wekken vermogen moet minstens 550 pk bedragen en voor de veeleiser staan er 750 paarden te trappelen. En aan een automaat doet de Blade XTR, zoals de droom van Bailey is gedoopt, niet. Enkel een handbak zal verkrijgbaar zijn.

Ambitieus gewicht
Aan ambities ontbreekt het Bailey zeker niet. En ze gaan zelfs nog verder dan wat we momenteel hebben beschreven. Zo heeft Bailey tevens voor ogen dat de Blade XTR minder dan 1.200 kilogram weegt. Dit denkt hij te bereiken door intensief gebruik van aluminium, composietmaterialen en carbon voor het onderstel en de carrosserie. De koets krijgt een langgerekte motorkap, Japans aandoende koplampen en een bubbelvormige cockpit die behoorlijk wat wegheeft van een Wiesmann. Over een richtprijs is er nog niet gesproken, maar verwacht dat die niet mals zal zijn gezien de bouwstoffen.

Gerelateerde artikelen

Licht ontvlambaar duur: race-overall van Steve McQueen

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vanquish oogt niet van deze wereld

Spyshots
> Artikel lezen

De 10 populairste occassions van Nederland

Autonieuws
Deze auto’s rijden we het liefst als geld een beperkte factor is
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.