Autonieuws

Yamaha koopt ontwerpen Gordon Murray’s T.25

Yamaha blijkt het bedrijf te zijn dat de ontwerp- en bouwrechten van Gordon Murray’s bijzondere T.25 en T.27 heeft gekocht. De nauwe samenwerking is een gevolg van gesprekken die al stammen uit 2008.

Geestelijk vader van de legendarische McLaren F1 Gordon Murray heeft altijd geroepen dat hij de bouw van zijn ‘revolutionaire’ micro-stadsauto’s niet zelf op zich gaat nemen, maar uitbesteden. Een koper werd onlangs gevonden en nu dat blijkt dat dit Yamaha is. Hoewel de raad van bestuur van dat Japans bedrijf officieel nog groen licht moet geven voor het daadwerkelijk produceren, acht men daarin geen obstakels na de al jarenlange gesprekken tussen beide partijen.

Motiv
Alles wat Murray uitgedacht heeft voor zijn T-modellen zal niet gebruikt worden. Het design bijvoorbeeld. De Motiv, zoals het kleintje van Yamaha gaat heten, krijgt een eigen design mee en zoals je kunt zien op de bijgevoegde afbeeldingen is dat een hele verademing want esthetisch een stuk acceptabeler dan de oorspronkelijke T.25 en T.27.

Klein maar fijn
Onderhuids is de Motiv uiteraard wel erg trouw aan Murray’s blauwdrukken. Het autootje zal een lengte hebben van 2,69 meter en is daarmee nog iets korter dan een Smart fortwo. Ook is hij 6 centimeter lager, maar biedt het evenwel plaats aan drie personen en een beetje bagage. Zoveel binnenruimte op zo weinig meters is mogelijk door een zeer efficiënte interieurindeling in combinatie met bijzondere constructies zoals ultradunne stoelen. Ook daarvan heeft Yamaha de patenten van Murray gekocht.

iStream
Al met al scheelt de zonder meer bijzondere maar de door Murray zelf revolutionair bestempelde iStream-architectuur voor een wagengewicht van slechts 730 kilogram, wat 100 kilogram lager is dan de eerdergenoemde Smart. Bovendien zou de Motiv ondanks zijn compacte formaat erg veilig zijn door het gebruik van geavanceerde plasticsoorten. Tevens zijn de kosten bij schade relatief laag omdat onderdelen makkelijker en sneller kunnen worden vervangen.

Speciaal voor Europa
De Yamaha Motiv zal verkrijgbaar zijn met twee aandrijflijnen. De ene is gekoppeld aan een 1.0 liter driecilinder met ongeveer 75 pk, de ander beschikt over een elektrische aangedreven krachtbron met 33 pk. Als alles op rolletjes loopt start de productie in 2016 en de Europese automobilist mag zich dan bevoorrecht voelen er eentje te kunnen aanschaffen. In de rest van de wereld zal de Motiv nog niet meteen te verkrijgen zijn.

Gerelateerde artikelen

Brabus 900 One of Ten: G65 brult het uit met 900 pk

Autonieuws
Brabus 900 One of Ten
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Seat prijst Arona vanaf € 22.290,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Game-review | Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd

Autonieuws
Review: Project Cars 2 is nog niet klaar voor concurrentiestrijd
> Artikel lezen

McLaren 675LT GT3: racewaardig afscheid?

Autonieuws
McLaren 675LT GT3
> Artikel lezen

Scheuren in de ultieme McLaren in GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.