Autonieuws

BRZ-Crossover: Subaru Cross Sport Design Concept

Subaru benut de Tokyo Motor Show om de wereld attent te maken van het feit dat het merk in de toekomst weidse plannen heeft. De Japanners presenteren wederom een kersvers studiemodel: de Subaru Cross Sport Design Concept.

Na de Legacy Concept en de Crossover 7 Concept is het nu de beurt aan deze Cross Sport. Zijn naam mag dan een mond vol zijn, in werkelijkheid is hij een compacte crossover gestoeld op de Subaru BRZ. Subaru heeft kenbaar gemaakt in de BRZ een potentieel te zien voor nieuwe modellen en daarbij wil het merk ook wel snoepen van de populaire compacte crossover-markt. En voilà, de Cross Sport Design is geboren.

Shooting brake

Deze Concept is 4,30 meter lang en legt 1.250 kilogram op de weegschaal. Uiteraard beschikt het studiemodel over vierwielaandrijving die op zijn beurt gekoppeld is aan een boxermotor. Hij heeft menig stijlkenmerk overgenomen van de BRZ, maar hij staat hoog op zijn stelten en krijgt een ´shooting brake´-vormige achterzijde mee. De kans lijkt niet al te groot dat de Cross Sport in huidige vorm in productie gaat, maar het is een veelbelovende inleiding op wat we van Subaru op crossover-gebied kunnen verwachten.


Gerelateerde artikelen

Subaru WRX STI net zo snel op Nürburgring als 918 Spyder

Autonieuws
Subaru WRX STI in recordronde net zo snel als 918 Spyder
> Artikel lezen

Subaru Nederland gaat toch nieuwe Impreza aanbieden

Autonieuws
> Artikel lezen

Gemengde gevoelens rond Subaru BRZ tS

Autonieuws
Gemengde gevoelens rond Subaru BRZ tS
> Artikel lezen

Vanafprijs bekend: dit moet de Subaru Impreza kosten

Autonieuws
Vanafprijs bekend: dit moet de Subaru Impreza kosten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.