Autonieuws

Duesenberg herleeft met de Torpedo Coupé

Het Amerikaanse automerk Duesenberg zal in 2007 weer nieuw leven worden ingeblazen. Met de komst van de Duesenberg Torpedo Coupé wil het merk de VS weer een topauto bezorgen. Een 12-cilinder, veel comfort en luxe kenmerken de auto.

De gebroeders Duesenberg, Fred en Augie, hebben een wereldwijde reputatie opgebouwd met het maken van kwalitatief zeer hoogwaardige en luxe auto´s. Zij hebben auto´s gebouwd die de Franse GP wonnen, de Indy 500 titel binnenhaalden en wereldsnelheidsrecords neerzetten. Het is al meer dan 60 jaar geleden dat Duesenberg de laatste auto bouwde. Daarmee is al vroeg een einde gekomen aan het merk. Gevolg; de auto´s zijn nu extreem veel geld waard. Maar Duesenberg gaat een nieuw leven krijgen.
 
Ontwerp uitCalifornië
In januari 2007 zal het merk een nieuwe en luxe coupé presenteren. De auto zal de naam Torpedo Coupé gaan dragen. Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de ontwikkeling van de auto. Het ontwerp komt uit handen van Jeff Teague, een bekende auto-ontwerper uit Californië. Hij heeft de opdracht gekregen een auto te ontwikkelen die zeer luxe is, plaats biedt aan vier personen en de Amerikanen weer in de top brengt op het gebied van auto´s.
 
Innovatief
De auto zal volgens Duesenberg worden uitgerust met tal van innovatieve snufjes. Comfort en luxe staan erg hoog in het vaandel. Voor de aandrijving zal een nieuwe 12-cilinder worden gebruikt. Deze wordt ontwikkeld door E.P. Industries. Het elektromagnetische veringsysteem wordt ontwikkeld door Bose. Om die reden zullen zij uiteraard ook garant staan voor de geluidsinstallatie. Een ideale gewichtsverdeling wordt door Duesenberg gegarandeerd en de combinatie tussen sportiviteit en comfort moet volgens de fabrikant perfect zijn.
 
Januari 2007
Als de Torpedo Coupe in januari 2007 zal worden gepresenteerd komt er een vervolg op de korte geschiedenis van het merk.

Gerelateerde artikelen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

De 10 populairste occassions van Nederland

Autonieuws
Deze auto’s rijden we het liefst als geld een beperkte factor is
> Artikel lezen

Instapper nieuwe Volkswagen Polo is uiterst kale bedoening

Autonieuws
> Artikel lezen

Licht ontvlambaar duur: race-overall van Steve McQueen

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Polestar doet denken aan bloedstollende Volvo Concept Coupé

Autonieuws
Eerste Polestar doet denken aan bloedstollende Volvo Concept Coupé
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.