Autonieuws

Britse supersporter: Marcos TSO GT

Het Britse sportautomerk Marcos komt met een tweede model op de markt. Naast de TSO komt er een coupé-versie onder de naam TSO GT. Een 5.7 liter V8 zorgt voor voldoende vermogen om flinke prestaties te leveren.

Marcos presenteerde de TSO GT op een Australisch motorrace evenement. Tegelijk met de introductie van de TSO GT maakt Marcos bekend daar een importeursschap te hebben opgezet en dat de auto tevens speciaal voor de Australische markt ontwikkeld is. Ondanks de presentatie van de auto is deze nog niet compleet klaar. Een uitgebreid testprogramma door langgerekte Australische landschappen moet kinderziektes opsporen en de auto verder optimaliseren.
 
Knipoog naar het verleden
Wat styling betreft grijpt Marcos terug in de geschiedenis. Het Britse merk heeft veel overwinningen behaald in diverse kampioenschappen. Modellen als de Gullwing Coupé en de LM600 zullen bij liefhebbers bekend in de oren klinken. De minder fervente Marcos-liefhebber moet goed kijken naar de nieuwe TSO GT. Deze is namelijk ontworpen op basis van een aantal van zijn voorgangers.
 
400 pk V8
De tweezits coupé biedt ultiem rijplezier dankzij het in samenwerking met Prodrive ontwikkelde onderstel. De 5.7 liter V8 is afkomstig van GM (Corvette en Holden) en levert een vermogen van 400 pk. Dankzij het lichte gewicht van de auto (< 1.100 kg) is hij in staat om in 4 seconden naar 100 km/h te sprinten. Een topsnelheid van bijna 300 km/h is geen enkel probleem.

Gerelateerde artikelen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8

Autonieuws
Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8
> Artikel lezen

Geen ST, wel beresterk diesel voor 'Nederlandse' Ford Edge

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.