Autonieuws

Grimmige Libanees: W Motors SuperSport

Een jaar geleden maakten we kennis met de W Motors Lykan Hypersport, een uiterst exclusieve sportwagen afkomstig uit Libanon. En bij de presentatie van die supercar toonden de Libanezen zich behoorlijk streberig, want vol vertrouwen beloofde het merk dat er nog meer in de pijplijn zat. Belofte maakt schuld, dus dit is de W Motors SuperSport.

Net als de Hypersport van W Motors spreekt ook deze SuperSport enorm tot de verbeelding. De messcherpe vouwen en grootse luchtinlaten dragen zorg voor een grimmig, haast Lamborghini-aandoend exterieur. De zijpanelen zijn van koolstofvezel en een kolossale diffuser en vier priemende uitlaten geven de SuperSport een potent achterwerk.

Bloedsnel
Zonder enige twijfel zal ook deze SuperSport bloedsnel zijn. W Sport-CEO Ralph Debbas deelt geen exacte cijfers mee, maar durft te beweren dat ‘ie zich nog straffer voordoet dan de Hypersport, die met 750 pk en 1.000 Nm koppel uit z’n 3.7 liter zes-in-lijn al geen doetje is. Dat model sprint in 2,8 seconden naar de 100 km/h en brult het uit tot 385 km/h, waarmee bij ons het vermoeden rijst dat de SuperSport een volslagen extremist is. In prijs is ‘ie dat zeker. De Supersport zal omgerekend zo’n 2,5 miljoen euro gaan kosten en slechts 25 exemplaren zien het levenslicht.

Gerelateerde artikelen

Voilà, dit is de nieuwe Tesla Roadster!

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin Valkyrie ook als allesovertreffende AMR Pro

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerlijk vraagprijs? Weet het met AutoScout24 PrijsCheck

Autonieuws
Eerlijk vraagprijs? Weet het met AutoScout24 PrijsCheck
> Artikel lezen

Porsche Boxster-toetje in aantocht: de 718 Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Paus krijgt Lamborghini cadeau en wijst 'm af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.