Autonieuws

Arm der wet in Dubai krijgt Brabus 700 Widestar

Om de vele supercars in Dubai enigszins partij te kunnen bieden zijn de nodige pk’s vereist. Dus terwijl de Nederlandse politie in een Golf of Astra rondrijdt, krijgen hun collega’s in Dubai de beschikking over een Brabus 700 Widestar. Logisch.

Toch krijgt de arm der wet aldaar niet zomaar de beschikking over deze monsterlijke SUV. De Brabus wordt aangeboden in het kader van de campagne Tune it! Safe it! Dat programma wijst er sinds 2005 kopers op om alleen bij erkende tuners de accessoires aan te schaffen, om zo onveilige verkeerssituaties te voorkomen. Desastreuze ongevallen als gevolg van onprofessionele onderdelen en montage komen immers nog steeds voor.

Veilig getuned
Ook deze Brabus 700 Widestar, een getunede Mercedes-Benz G 63 AMG, is op een veilige en legale manier getuned. Dat betekent uiteraard niet dat de Merc er minder krachtig om is. Niet minder dan 700 pk en 960 Nm haalt Brabus uit de 5.5 liter achtcilinder met dubbele turbo. Zijn topsnelheid bedraagt 240 km/h en al na 4,9 seconden is de bekende sprint achter de rug. Verschijnt oom agent in zijn Brabus in je binnenspiegel, dan denk je wel twee keer na voor je er vandoor gaat.
Het ruige uiterlijk heeft ‘ie vooral te danken aan zijn robuuste Widestar-body en enorme 23 inch Platinum Edition-velgen. Of de 700 Widestar daadwerkelijk gaat surveilleren in Dubai is de vraag. Hij zou er in ieder geval zeker niet misstaan. Op de Dubai International Motor Show zag men de politie-Brabus officieel onthuld worden.

Gerelateerde artikelen

Eerste levensteken gloednieuwe Mercedes G-klasse

Spyshots
Mercedes-Benz G-klasse
> Artikel lezen

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Autonieuws
> Artikel lezen

Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof

Tuning & styling
Brabus 550 Adventure is apocalyps-proof
> Artikel lezen

Niet doen: sprintjes trekken tegen G-Power G 63

Tuning & styling
> Artikel lezen

Voor vriend en vaderland: Mercedes-Benz G350d Professional

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoera! Nieuwe G-klasse blijft illustere voorganger trouw

Spyshots
Hoera! Nieuwe G-klasse blijft illustere voorganger trouw
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.