Autonieuws

Caterham presenteert unieke lijn motorfietsen

De Caterham-beleving nadert dat van het rijden op een (snelle) motorfiets al aardig, dus de stap naar een motorfietsdivisie was vrij gemakkelijk gemaakt.

Vanaf vandaag moeten we Caterham ook herinneren als motorfietsmerk. Op de 71ste editie van de Esposizione Internazionale del Motociclo (EICMA), een motorbeurs in Milaan, stelde de kleine constructeur een reeks tweewielers voor die de nieuwe motorfietsendivisie van het merk moeten vertegenwoordigen. Voorlopig worden er drie modellen opgesierd: de Classic E-Bike, de E-Bike Carbon en, als toetje, de Brutus 750. De verkoop start in de loop van volgend jaar. Prijzen zijn er nog niet, maar de constructeur spreekt van een ´betaalbaar gamma´.

E-Bikes
Om wat verder in te gaan op de drie brommers. De Classic E-Bike wordt zoals je al kon raden deels door elektriciteit aangedreven, net als de E-Bike Carbon die qua ontwerp op dat van de Caterham F1-bolides is geïnspireerd. Caterham heeft eventueel zelfs een gelimiteerde editie uit exotische materialen in gedachten. Met de E-Bikes geraak je volgens de Britten tussen 40 en 80 kilometer ver.

Brutus 750
Van een hele andere orde is de Brutus 750, wat binnenshuis de ´SUV op twee wielen´ wordt genoemd. Je kan er zelfs een heuse sneeuwscooter van maken; als je bijna vier uur de tijd hebt tenminste. Caterham beweert met de Brutus 750 de eerste motorfiets te hebben gebouwd die met een automatische transmissie gezegend is, wat overigens niet klopt.

Gerelateerde artikelen

Audi maakt dealerbezoek weer leuk met VR Experience

Autonieuws
Audi maakt dealerbezoek weer plezier met VR Experience
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht
> Artikel lezen

Ook nieuwe Audi's voor Real Madrid-sterren

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details en foto van nieuwe Infiniti XQ50

Autonieuws
> Artikel lezen

Autodromo brengt ode aan Ford GT

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Stijlvol geweld: Bentley Bentayga Field Sports by Mulliner

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.