Autonieuws

Caterham presenteert unieke lijn motorfietsen

De Caterham-beleving nadert dat van het rijden op een (snelle) motorfiets al aardig, dus de stap naar een motorfietsdivisie was vrij gemakkelijk gemaakt.

Vanaf vandaag moeten we Caterham ook herinneren als motorfietsmerk. Op de 71ste editie van de Esposizione Internazionale del Motociclo (EICMA), een motorbeurs in Milaan, stelde de kleine constructeur een reeks tweewielers voor die de nieuwe motorfietsendivisie van het merk moeten vertegenwoordigen. Voorlopig worden er drie modellen opgesierd: de Classic E-Bike, de E-Bike Carbon en, als toetje, de Brutus 750. De verkoop start in de loop van volgend jaar. Prijzen zijn er nog niet, maar de constructeur spreekt van een ´betaalbaar gamma´.

E-Bikes
Om wat verder in te gaan op de drie brommers. De Classic E-Bike wordt zoals je al kon raden deels door elektriciteit aangedreven, net als de E-Bike Carbon die qua ontwerp op dat van de Caterham F1-bolides is geïnspireerd. Caterham heeft eventueel zelfs een gelimiteerde editie uit exotische materialen in gedachten. Met de E-Bikes geraak je volgens de Britten tussen 40 en 80 kilometer ver.

Brutus 750
Van een hele andere orde is de Brutus 750, wat binnenshuis de ´SUV op twee wielen´ wordt genoemd. Je kan er zelfs een heuse sneeuwscooter van maken; als je bijna vier uur de tijd hebt tenminste. Caterham beweert met de Brutus 750 de eerste motorfiets te hebben gebouwd die met een automatische transmissie gezegend is, wat overigens niet klopt.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Insignia vanaf € 33.695,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Met de tijd mee: Breitling by Bentley Supersports B55

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon

Autonieuws
Nog een paar weekjes tot de Hyundai i30 Wagon
> Artikel lezen

Aston Martin DB11 Volante en S saampjes op pad

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste race tussen autonome auto's beslecht na crash

Autonieuws
Eerste race tussen autonome auto's beslecht na crash
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.