Autonieuws

Empatiche 4-wieler: Toyota FV2 Concept

Steeds meer Europese automerken mogen dan de weg naar Toyko weten te vinden, de tweejaarlijkse autoshow aldaar blijft toch vooral een Japanse autofeestje. En die is niet compleet zonder knotsgekke creaties zoals alleen de Japanners die kunnen bedenken. Neem deze FV2 Concept van Toyota bijvoorbeeld.

Toyota reist over twee weken met een heel zwikje auto’s naar de Tokyo Motor Show, maar geen van die bedenksels is zo eigenaardig en tegelijk slim als deze FV2 Concept. Het 4-wielige voertuig heeft iets weg van een futuristische ligfiets, maar zou evengoed een rolstoel van de 22ste eeuw kunnen zijn, in het bijzonder bedoeld voor paralympische atleten. Dit klinkt misschien gek, maar dat laatste is eigenlijk helemaal niet zo’n verkeerd idee. De FV2 bestuur je namelijk niet door het draaien aan een stuurwiel maar door gewichtsverplaatsing. Door je lichaam naar links of rechts te bewegen stuur je in de gewenste richting. Enige onduidelijkheid is of de bestuurder dit zittend (ook) kan of per se staand moet doen, want in het geval van het laatste vrezen we enigszins voor de veiligheid van de berijder bij een aanrijding. De Toyota FV2 is anderzijds nog nadrukkelijk een concept, dus er is ruimte voor verbetering.

Stemmingswisselingen
Voor zover dat nog niet duidelijk was wil de Toyota FV2 Concept graag met diens bestuurder verbonden zijn. Om dat te benadrukken past de FV2 zich qua kleur aan de stemming van zijn berijder aan. Leuk bedacht, want op deze manier kan het overige verkeer bepalen of ze gaan inhalen of nog eventjes op een afstandje blijven rijden. Andere vormen van communicatie is het detecteren van mogelijke gevaren zodat de bestuurder daarop bij voorbaat kan anticiperen, een technologie waarover de vorig jaar geïntroduceerde en al evenzo eigenaardige Fun-Vii ook al beschikte.

Gerelateerde artikelen

Toyota presenteert Yaris WRC in definitieve livery

Autonieuws
> Artikel lezen

Voorproefje aangekondigde Toyota Yaris hot hatch

Autonieuws
> Artikel lezen

Technische details Toyota Supra op straat

Autonieuws
Technische details Toyota Supra op straat
> Artikel lezen

Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren

Autonieuws
Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren
> Artikel lezen

Wie is de grootste: Toyota of Volkswagen?

Autonieuws
Wie is nu de grootste: Toyota of Volkswagen?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.