Autonieuws

Canadese snelheidsduivel: Magnum MK5

Tegenwoordig lijkt elk land wel zijn eigen supercar te hebben, maar Canada had er nog geen. Tot nu, want dit is de bliksemsnelle Magnum MK5.

Deze atletische tweezitter is natuurlijk vooral bedoeld voor kilometers op het circuit, maar desondanks is de Magnum MK5 wel degelijk straatlegaal. Hij gaat daarmee rechtstreeks de concurrentie aan met vuurpijlen op wielen als de Ariel Atom, de VUHL 05 en natuurlijk de KTM X-Bow. De Magnum is slechts 3,91 meter lang, 1,07 meter hoog en 1,88 meter breed en hij zet een schamele 545 kilogram op de weegschaal.

Bliksemsnel
De MK5 is voorzien van een vierpitter met 250 pk die voor 11.000 omwentelingen per minuut zijn hand niet omdraait. Het vermogen lijkt niet overdreven reusachtig, maar met zijn lage gewicht levert het een vermogen/gewichtsverhouding van 460 pk per ton op. Oef! Met een sequentiële zesbak ram je door de verzetten heen, zodat je vanuit stilstand al na 3,2 seconde op 100 km/h zit. Bij 240 km/h is het mooi geweest.

Bochtenwerk
Ook bochten zouden geen enkel obstakel moeten vormen voor de Magnum. De Canadezen installeerden namelijk een gelimiteerd slipdifferentieel voor het betere bochtenwerk. Dempers en antirolstangen zijn naar gelang in te stellen en achter de 18 inch velgen schuilen geventileerde schijven die de MK5 tot stilstand moeten brengen. Vanaf volgend jaar zijn de eerste exemplaren leverbaar, al moet je dan wel minimaal € 100.000,- vereffenen.

Gerelateerde artikelen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Abt Sportsline stopt Audi RS3 liefst 500 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Gelekt: Ferrari 488 GTO is LaFerrari de baas

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.