Autonieuws

‘Nieuwe Ferrari F1-fabriek speciaal voor Vettel´

De Duitse krant schrijft dat Ferrari plannen heeft gemaakt om een nieuwe F1-fabriek te bouwen. De reden? Sebastian Vettel zien in te lijven.

Sinds Enzo werd geboren wil Ferrari maar één ding: de beste zijn. Het liefst in alles, maar momenteel vooral in de Formule 1. Sinds 2007 is dat al niet meer aan de orde en Sebastian Vettel zou hiervan de oorzaak zijn. En die rijdt niet in ’t rood de ene na de andere F1-titel bij elkaar, maar in een blauwe Redbull. Het is heel realistisch dat het Duitse racetalent aanstaande zondag z’n vierde wereldtitel op rij binnensleept en hij mag zich dan de jongste ooit noemen die dit flikt. Tot grote ergernis van Ferrari, dat ondanks de capaciteiten van hun eerste rijder Fernando Alonso er maar niet aan te pas komt. Al jaren achtereen! Ferrari-baas Luca di Montezemolo wijst de sterk verouderde F1-fabriek daarvoor als schuldige aan. Die volstaat niet langer om winnende auto’s te genereren. Er moet daarom een geheel nieuwe fabriek komen. De eerste stappen zijn al gezet.

Volgend jaar klaar
Omwille van Alonso zal Di Montezemolo het niet hardop zeggen, beweert Bild, maar indirect moet de nieuwe F1-fabriek in staat zijn Vettel in te lijven als de nieuwe, eerste rijder van de Ferrari Scuderia-stal. ‘Speciaal voor hem’ zal ook de windtunnel een likje verf krijgen en moet het drie verdieping tellende pand huis bieden aan een hypermoderne race-simulator en 700 F1-technici. Als klap op de vuurpijl moet de faculteit ook nog eens binnen een jaar gereed zijn. Vettel´s klok staat immers niet stil.

Gerelateerde artikelen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Bianchi lanceert Ferrari-fiets van 15.000 euro

Lifestyle & design
Bianchi
> Artikel lezen

Wie koestert wel deze unieke Ferrari-schuurvondst?

Autonieuws
Ferrari
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T

Autonieuws
Vergelijking: Ferrari Portofino vs. California T
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.