Autonieuws

Lamborghini Veneno Roadster doet je sidderen

Veneno, het zou zo het Italiaanse woord voor venijnig kunnen zijn. Want wat een beest is deze supercar uit Sant´Agata Bolognese. Lamborghini presenteert met de Roadster een tweede hoofdstuk in het boek van de Veneno en viert er tevens opnieuw haar 50-jarig jubileum mee.

Lamborghini verraste ons begin dit jaar op de Autosalon van Genève met de Veneno. De hypersnelle supercar moest het 50-jarig jubileum van Lamborghini onder de aandacht brengen, maar bovendien een visitekaartje zijn voor de kennis en kunde die de Italiaanse sportwagenbouwer in de afgelopen vijf decennia heeft vergaard. Het resultaat was werkelijk bloedstollend.

750 pk
Als Roadster is de Veneno welhaast nog indrukwekkender. Al is het alleen al omdat je alle invloeden van de natuur en de V12 achter je nog intenser op je in kunt laten werken. En die invloeden zullen je ook echt niet in de koude kleren gaan zitten. De 6.5 liter twaalfcilinder ontwikkelt 750 pk en zal daarmee de sprint naar 100 km/h in 2,8 seconden voltooien. De topsnelheid ligt over de 350 km/h en wordt bereikt wanneer je alle zeven versnellingen volledig hebt benut. Dankzij lichtgewicht materialen als carbon en CFRP alsmede hightech elektronica heeft Lamborghini veel kenmerken uit de autosport overgeheveld naar de Veneno Roadster.

3,3 miljoen
Lamborghini zal negen stuks van de Veneno Roadster gaan bouwen. Dat zijn er maar liefst zes meer dan de drie die er voor de coupé gepland staan. De prijs bedraagt ongeveer 3,3 miljoen euro!

Gerelateerde artikelen

Sexy as hell: Lamborghini Huracan Performante Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Italiaanse politie heeft niet genoeg aan één Lamborghini

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Veneno is als een oase in de woestijn

Fotogalleries
Lamborghini Veneno is als een oase in de woestijn
> Artikel lezen

Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante

Autonieuws
Officieel: Lamborghini trekt het doek van de Huracán Performante
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.