Autonieuws

Mercedes-Benz Citan Crewbus biedt plaats voor zeven

Dankzij een extra zitrij kunnen er vanaf volgend jaar zeven personen plaatsnemen in de Mercedes-Benz Citan. Hij krijgt de naam Crewbus bijgevoegd en Mercedes heeft voor het model ook twee nieuwe motoren in petto.

De bestelversie van de Citan is er als normaal, lang of extra lange variant waarbij die laatste 4,71 meter meet. Om de hele ‘crew’ kwijt te kunnen heeft Mercedes de Crewbus gebaseerd op die laatste variant. Net zoals bij de Renault Kangoo, waar de Citan een directe afstammeling van is, heeft Mercedes alles toegespitst op praktische bruikbaarheid. Zo kan de achterste rij stoelen desgewenst worden neergeklapt, of zelfs compleet worden geëlimineerd zodat er een lel van een laadruimte ontstaat.

Nieuwe Motoren
Het motorengamma van de Crewbus bestaat uit twee diesels en één benzinemotor. Een 75 pk sterk exemplaar was al voorhanden in de vijfzits Citan, nu kun je ook kiezen voor een 110 pk sterke 1.5 liter diesel afkomstig uit de schappen van Renault. Bij Mercedes krijgt ie de naam 111 CDI. Hij zit in 12,3 seconden op de 100 km/h en bij 173 km/h is de pijp leeg. Het verbruik ligt gemiddeld op 4,4 liter per 100 kilometer. Andere nieuwkomer is de 114 pk sterke benzineversie die door het leven gaat als Citan 112. Die heeft dezelfde topsnelheid als de nieuwe diesel maar gaat in 11,7 seconden naar de 100 km/h. Aan 6,1 liter peut heb je genoeg om 100 kilometer ver te komen. Kies je de benzine dan krijg je standaard het BlueEfficiency-pakket met start/stop-systeem en banden met verbeterde rolweerstand. Bij de dieselversies is het pakket een optie. ABS, ESP die rekening houdt met de belading en Vehicle Dynamic Control zijn bij alle versies standaard.
Gerelateerde artikelen

Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

De Mercedes onder de pickups trotseert de sneeuw

Spyshots
> Artikel lezen

Sculptuur geeft preview nieuwe designtaal Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Groots afscheid: Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes C-klasse krijgt updates die zelfs E en S niet hebben

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.