Autonieuws

Laat maar komen: Renault Fly en Fly GT concept

Met twee extreme conceptcars krijgen wij spontaan de kriebels om de Renault-dealer binnen te stappen en een handtekening te zetten. Wat een sexy bolides zijn deze Fly en Fly GT conceptcars! De Fly is geschikt voor de openbare weg en zandduinen terwijl de Fly GT zich volledig focust op het circuit.

De Fly concept is ontworpen met in het achterhoofd de gedachte dat auto´s de laatste jaren sterker worden, beter op de weg liggen en sneller zijn op het circuit, maar zijn ze wel zo vermakelijk? De Renault Fly is een lichtgewicht sportauto welke terug gaat naar de basis. Precies zoals een merk als Lotus dat ook doet. En we weten allemaal, dat is een garantie voor heel veel rijplezier.

Van coupé tot buggy
Naast het lage gewicht heeft de Fly bovendien een lage zitpositie en grote glazen oppervlakken waardoor je contact met de weg extra intens is. Dankzij de op het framewerk gemonteerde panelen is het relatief gemakkelijk mogelijk om de Fly om te bouwen van een dichte coupé tot een open buggy. Je haalt de panelen eraf en laat de Renault-dealer vervolgens andere wielen monteren alsook de vering verhogen. Kwestie van zomer- en winteroutfit zeg maar.

Circuitbeest
Ben je helemaal enthousiast? Bestel dan direct ook een Fly GT. Die staat volledig in het teken van het circuit en maakt met zijn enorme spoiler pas echt indruk. En als de lichtgewichtfilosofie goed is doorgevoerd zal de Fly garant staat voor spetterende rondetijden.

Teleurstelling...
Enthousiast? Wij ook. Maar we moeten je teleurstellen. Zowel de Fly alsook de Fly GT zullen het productiestadium nooit gaan halen. De ontwerpen komen van de jonge Poolse ontwerper Konrad Cholewka die het als zijn afstudeeropdracht aanpakte. Van enige invloed van Renault is dan ook geen enkele sprake...

Gerelateerde artikelen

Waarom de Renault ZOE de ideale elektrische auto is

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor opgefriste Renault Captur

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Zoe e-sport: bommetje vol Formule E-technologie

Autonieuws
Renault Zoe e-sport: hatchbak vol Formule E-technologie
> Artikel lezen

Renault RS 2027 Vision ziet de toekomst van de F1 voor zich

Autonieuws
> Artikel lezen

Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?

Autonieuws
Lage bijtelling? Wat te denken van de Renault ZOE?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.